Winter is coming
2025 3. kitabı
Okunma: 28 Mart 2025 00:00
Taht Oyunları ‘’Taht oyunları oynanmaya başladığında ya kazanırsın ya da kaybedersin, bunun ortası yoktur.’’ Taht Oyunları Kral Robet Baratheon ve yakın dostu Lort Eddard Stark ile birlikte kazandıkları topraklar olan Yedi Krallığının yönetimini sağlamak için Robert Baratheon Eddard yardım istemesiyle başlar. Bu yardım çağrısına olumlu yanıt veren Eddard iki kızını da yanına alıp Kralın topraklarına gider ve olaylar içinden çıkılmaz hale gelir, artık geri dönüş yoktur, hiç biri için. "Kral ölür, El gömülür" Bu sırada Lort Eddard'ın geride bıraktığı üç oğlu ve eşi de olaylara dahil olur. Ama Lort Eddard başka bir kadından olan bir oğlu daha vardır Jon Snow çocuklarının en büyüğü olan Jon'u yanına alan babası Eddard ona babasızlığını hissettirmez, ama bu onun pxç diye anılmasının da önüne geçemez. Benim de en çok sevdiğim ve etkilendiğim karakter olan Jon kendi kararını verir ve artık o bir "Gece Nöbetçileri" diye bilinen siyah giyenler gurubuna katılmaya karar verir. Bu karar çok büyük bir fedakarlığı da yanında getirir ve Jon'un artık tek ailesi ve kardeşleri "Gece Nöbetçileri" diye anılan diğer siyah giyenlerdir. Kuzeydeki Genç Kurt(Robb Stark) lord babasının öldürülmesiyle ve diğer lorların destekleriyle birlikte kendisini Kuzeyin Kralı ve Koruyucusu ilan eder ve intikam arzusuyla Güneydeki Aslanları(Lannister) kırıp geçer. Kralın kardeşleri de bu sırada boş durmaz ve kendi krallıklarını ilan ederler diyarda artık 4 kral vardır ve hepsinin birbiriyle bitmek bilmeyen mücadeleleri başlar. Asıl tehlike olan ötekiler(ölüler) ise az sayıdaki Gece Nöbetçileri haricinde kimsenin umrunda değildir. "Barış tatlıdır leydim... ama hangi şartlarda? Eğer ertesi sabah kılıcını baştan dövdürmen gerekecekse onu bir saban demirine vurmak anlamsızdır."
Taht OyunlarıGeorge R. R. Martin · Epsilon Yayınları · 201310,9bin okunma