2025 91. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2025 17:08
"Onu hiç tanımadığımı, fark ediyordum. Ama her seyden daha önemli bir sey biliyordum. O benim düşmanımdı. Rakibimdi. Asla ama asla güvenemeyeceğim biriydi." Herkese selamlar. Bugun size #royalsofembermere serisinin ilk kitabi #perivarisi yorumu ile geldim. Kitabin adından da anlaşılacağı üzere periler diyarında geçen kısa ama harika bir giris kitabiydi. Goblinler, elfler, ejderhalar, buyuler ve cadilar, ne ararsaniz vardi. Favorim ise bebek ejderhalardi, ayy çok tatlıydi ya. Hikayeyi, kurguyu, yazarın esprili ve betimlemelerden, epik bir dilden uzak sade anlatım tarzını sevdim. Güçlü kadın karakter, biraz romantizm, biraz rakipten aska durumu da vardi. Öyle ki elime aldığım gibi bitirdim kitabi. Daha cok diyaloglar üzerinden ilerlemiş olması da hızlı okumama yardimci oldu. Ancak cok fazla fantastik okuyan biri olarak bu türün detayli ve derinlemesine yazılmasi gerektiğini düşünüyorum. Fakat bu haliyle de asla eksiklik hissettirmedi, sadece tadi damagimda kaldi. Ayrıca şu da var ki seri 5 kitaptan oluşuyor, dolayısıyla yazar bu kısmı bu şekilde kapatmışta olabilir. Okuyunca öğreneceğim. Bunun için de acil devam kitabına ihtiyacım var. Çünkü tam da hersey şimdi başlıyor derken kitap bitti. Bu arada kitabin orijinal baskısı ile çıkması, yan boyaması, kokulu olması ve kokusunu bir nebze olsun kaybetmemesi harikaydi. Elinize sağlık @yakamozkitap Elowyn kralliktan uzak, kendi halinde yaşayan, bebek ejderhalara bakan ve aşçılık yapan biridir. Gönlünde yatan ise ejderha muhafızı olmaktır ve bu uğurda gizli gizli gece gündüz çalışır. Hayatı bu şekilde sürüp giderken bir gün kraliçenin askerleri gelip onu alır ve apar topar saraya götürürler. Cunku Elowyn kralın gayrimeşru kızıdır ve oğulları öldüğü için tek varis olarak ona muhtaçlardir. Ancak kraliçe bu durumu kabullenmek istemedigi için tahtın varisini belirleyecekleri bir turnuva duzenlenecegini, kazanan kişinin kendi belirlediği biriyle evlenecegini söyler ve Elowyn'inde bu yarışmada olması gerektiğini buyurur. Ancak yarışmada daha evvel bir kadın yarışmamıstir ve bu durumun gizli tutulması gerekiyordur. Bunun için de Elowyn büyülenecek ve yarışmalarda büyülenmiş haliyle kimse onu tanimazken yarisacaktir. Ustelik rakibi ise görür görmez etkilendigi güçlü elf savaşçısı ve kraliçenin bir numarali gözdesi Ejder Rush'dir. Peri Varisi Lucia Ashta
Peri VarisiLucia Ashta · Sonsuz Kitap · 202555 okunma