2022 197. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 02:04
Attilâ İlhan'ın 1962 yılında yayımlanan Belâ Çiçeği adlı şiir kitabı, şairin yaşamından izler taşıyan, bireysel ve toplumsal temaları harmanlayan önemli bir eserdir. Kitapta, aşk, yalnızlık, yabancılaşma, kent yaşamı ve toplumsal olaylar gibi konular işlenmiştir. İlhan, bu şiirlerinde hem bireysel duyguları hem de toplumsal meseleleri lirik bir dille ifade eder. Kitapta yer alan şiirler arasında "Aysel Git Başımdan", "Sen Benim Hiçbir Şeyimsin" ve kitaba adını veren "Belâ Çiçeği" gibi eserler öne çıkar. Bu şiirler, İlhan'ın duygusal derinliğini ve toplumsal duyarlılığını yansıtır. "Belâ Çiçeği" şiiri, Alsancak Garı'nda geçen dramatik bir sahneyi betimler. Şiirde, kelepçeli bir adam ve onun çantasını taşıyan karısının hikayesi anlatılır. Bu şiir, bireysel acının ve toplumsal baskının birleşimini gözler önüne serer. Attilâ İlhan, Belâ Çiçeği ile hem bireysel hem de toplumsal duyguları ustalıkla harmanlamış, okuyucularına derinlemesine bir şiir deneyimi sunmuştur.
Bela ÇiçeğiAttila İlhan · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20222,362 okunma