Selamlar. Nasılsınız? Ben yine çapraz okumalarımdan birinin anlatımıyla geldim. Annesinin ölümünden sonra babasının kötü yanlarıyla başa çıkmaya çalışan Deniz iyice içine kapanmıştır. Lakin onun planlamadığı bir emanete sahip olmaktır. Annesinden miras kalan bu enerji farklı diyarlardan gelen Demon'lara karşı bir umuttur. Deniz ise yeni eriştiği bu gücü tamamen kullanmaya odaklanırken evrenlerin işleyişini de anlamaya çalışır. Sanırım kısaca kitabın konusundan bu şekilde bahsedebilirim. Kesinlikle #spoiler vermek istemiyorum. Malum #fantastik ve #seri olduğu için heyecanınız kaybolsun istemem. Bu aralar genç Türk yazarlarımızın fantastik türündeki kitaplarını okumak beni çok mutlu ediyor. Bu türün aşığı olmam bir etken tabii ama en çok gençlerimizin azmi beni mutlu kılıyor.
Kitabın başlarında Deniz ile birlikte dram, hüzün denizlerinde yüzerken bir anda kendinizi başka bir alanda buluyorsunuz. Bu geçişi çok sevdim. Kitabın içindeki evrenlerin işleyişi çok güzeldi. Dram ve fantastik türlerinin gerekliliği kesinlikle travmadır ve ben bu şekildeki kitaplarda travma okumaya bayılırım. Okuyucunun kaderidir zaten. Kitapta yan karakterlerden birini bayılırsınız ve en kötü olay her zaman onun başına gelir. Bence bu okuyucuların sık sık başına geliyordur. Ahh babası beni delirtti. Bazı insanlar anne baba olmamalı! Kitaplarda bile gereksizse olmamalı! Bazı yerlerde sinir, hüzün ve gizem birbirine karışmıştı. Ancak ben o sonun biraz yayılarak anlatılmasını isterdim sanırım. Kendimce takıldığım noktalardan biri buydu.