Dennis Soikan
Mayıs 2025
Ren Kitap

2025 6. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2025 17:45
"Av olmayacak kadar inatçı, avcı olamayacak kadar korkaktım." Kutsal Emanet sonunda bitti hemde bitmesi gereken yerde. Yaklaşık bir ay önce okumaya başladım ama yoğunluklardan dolayı anca bugün bitirebilidim. Her zaman dediğim gibi ben çok fazla fantastik kitap okuyan birisi değilim sanırım bağımlısı da olamayacağım ama bu kitap çok hoşuma gitti, bazı yerlerde yazım yanlışları vardı onlara birazcık takıldım ama kitap her şekilde akıcılığını devam ettirdiği için sonralardan çok göze batmıyor. Ben bu kitapta binevi kendimi okumuş gibi oldum bitmesini hiç istemedim. Kitabın sonu öyle bir yerde bitti, öyle bir bomba okudum... ama yalan mı doğru mu bunu ikinci kitapta göreceğiz. Eğer Rs'deyseniz ve çıkmak için bir kitap arıyorsanız kesin önerimdir.
2025 10. kitabı
Kutsal Emanet •|• Dennis sokian 10/10 ‍Dram ‍Gerilim ‍Fantastik Hepinize merhaba Elime ulaştığı andan itibaren okuduğum ve 4 günün sonunda bitirdiğim bu güzel kitabın yorumu ile geldim Deniz, okuduğu okulda kilolarından dolayı arkadaşları tarafından zorbalanan bir öğrenci etrafında hiçbir arkadaşı olmadığı için kitaplar arasında huzur buluyor. Hikayemiz ilk önce dram içerikli ilerliyor. Deniz'in yaşadıkları, hayatındaki zorluklar ve okulda ondan ölümüne nefret eden Serkan'ın yaptıkları. Kitabın ilk bölümünde çok fazla bişey anlamadığınız için ilerlemeniz zor oluyor. Üçüncü bölümden sonrası nasıl aktı ben ne okudum hiçbir şekilde anlamış değilim. İlerleyen bölümde bizi Gizem ve gerilim unsurları karşılıyor. Bir anda ölen karakterler diğer sayfada tekrar dirilip ortaya çıkabiliyor ve bu da size büyük bir şok yaşatıyor Ve geldik asıl konumuz olan fantastik bölümüne. Herşey Deniz'in annesinin gizemli ölümü ile başlıyor. Seyit - Deniz'in en yakın arkadaşı- ile dışarıya çıkan Deniz akşam eve geldiğinde annesini tavanda asılı bir şekilde bulur ve bu ölüm onu derinden sarsar. Onu küçükken terkeden babası tamda annesinin ölüm gününde ortaya çıkıp Deniz'in aklını karıştırır ve asıl olay ise annesinin yazdığı mektupta bir başka adamın denizin babası olduğu yazar. Annesi öldükten kısa bir süre sonra Deniz garip rüyalar görmeye başlar ve bu rüyalarda hep aynı kişiyi görür. Gölge... Deniz'in annesi ve gölge ona görünerek aslında nasıl bir güce sahip olduğunu anlatarak onunla iyi bir arkadaş olurlar. Zamanında yapılan bir araştırmada buldukları kristal Deniz'in gücüdür. Bu kristal kimde olursa onu kimse yenemez. Bu kristale sahip olmak isteyen bir kişi daha vardı; demon kabilesi. Bu kabilenin baş komutanı xavier Deniz'in en büyük düşmanı olan Serkan ile bir anlaşma yaparak
2025 137. kitabı
Selamlar. Nasılsınız? Ben yine çapraz okumalarımdan birinin anlatımıyla geldim. Annesinin ölümünden sonra babasının kötü yanlarıyla başa çıkmaya çalışan Deniz iyice içine kapanmıştır. Lakin onun planlamadığı bir emanete sahip olmaktır. Annesinden miras kalan bu enerji farklı diyarlardan gelen Demon'lara karşı bir umuttur. Deniz ise yeni eriştiği bu gücü tamamen kullanmaya odaklanırken evrenlerin işleyişini de anlamaya çalışır. Sanırım kısaca kitabın konusundan bu şekilde bahsedebilirim. Kesinlikle #spoiler vermek istemiyorum. Malum #fantastik ve #seri olduğu için heyecanınız kaybolsun istemem. Bu aralar genç Türk yazarlarımızın fantastik türündeki kitaplarını okumak beni çok mutlu ediyor. Bu türün aşığı olmam bir etken tabii ama en çok gençlerimizin azmi beni mutlu kılıyor. Kitabın başlarında Deniz ile birlikte dram, hüzün denizlerinde yüzerken bir anda kendinizi başka bir alanda buluyorsunuz. Bu geçişi çok sevdim. Kitabın içindeki evrenlerin işleyişi çok güzeldi. Dram ve fantastik türlerinin gerekliliği kesinlikle travmadır ve ben bu şekildeki kitaplarda travma okumaya bayılırım. Okuyucunun kaderidir zaten. Kitapta yan karakterlerden birini bayılırsınız ve en kötü olay her zaman onun başına gelir. Bence bu okuyucuların sık sık başına geliyordur. Ahh babası beni delirtti. Bazı insanlar anne baba olmamalı! Kitaplarda bile gereksizse olmamalı! Bazı yerlerde sinir, hüzün ve gizem birbirine karışmıştı. Ancak ben o sonun biraz yayılarak anlatılmasını isterdim sanırım. Kendimce takıldığım noktalardan biri buydu.
2024 Okuma Raporları
2025 28. kitabı
Selam canlarım, ben geldim! Ve bu sefer elimde öyle bir fantastik kurgu var ki… bayılacaksınız! Ama hemen "sadece fantastik" deyip geçmeyin çünkü bu hikâye bambaşka! Hemen konusundan bahsedeyim Deniz Soykan, hayatın ona üst üste yüklediği ağır travmaların ardından kendini dipsiz bir uçurumun kenarında bulur. Annesinin ölümünden sonra içine kapanan Deniz, bir de babasının karanlık yönüyle yüzleşince daha da derinlere çekilir. Ancak kaderi çok daha farklı bir yolda ilerlemektedir. Annesinden miras kalan gizemli bir enerji bedenine yerleştiğinde, artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Bu enerji, farklı diyarlardan gelen Demon’lara karşı insanlığın tek umududur. Deniz, en yakın arkadaşı Seyit ile birlikte bu karanlık güçlere karşı savaşırken hem kendi içindeki gücü tanımaya hem de evrenler arasındaki büyük sırrı çözmeye çalışır. "Kutsal emanet" adı verilen bu güç uyandığında ise dünya yeni bir düzene geçiş yapacaktır... Fantastik kitaplara ilgim son zamanlarda fena halde kabarmışken "Kutsal Emanet" tam anlamıyla "evet, aradığım şey buymuş!" dedirtti! Ama başlarda hafif bir kafa karışıklığı yaşadım açıkçası... Hani dedim ki "ben fantastik diye geldim ama bu kitap baya dram yazıyor?" Sonra... pat! Bir yerden açıldı, üç farklı evrende koşturuyorum, bir yanda Demon’lar bir yanda enerji fışkıran insanlar... Yani kitap beni resmen evrenden evrene sekerek uçurdu. Pasaport bile istemedi, direkt aldı götürdü! Ama canlarım... esas darbe travmalarda! Deniz’in yaşadıkları ah canlarım, tam anlamıyla kalp kırıklığı ansiklopedisi! Annesinin ölümü yetmezmiş gibi, babasından gelen darbe... Üzerine bir de çok kıymet verdiği öğretmeni... Gerçekten hangisine üzüleceğimi şaşırdım. Hele o baba... YA OĞLUN O SENİN! Güç için kendi evladını... neyse ya. HAİN diye bağıra bağıra sayfa çevirdim
2025 95. kitabı
Selam.Bugün sizlere genç bir kalem ve yepyeni bir kitapla geldim. dennissoikan ‘nın kaleme aldığı kitabımız genç fantastik türünde.Özellikle fantastik okumaya yeni başlayacak olanlar için şahane bir tercih olur diyebilirim.Kurgumuz kitabın belli bir bölümüne kadar dram ağırlıklı ilerliyor ve sonrasında fantastik evrene doğru geçiş yapıyor.Yazar hem dram duygusunu hem de fantastik evreni güzel işlemiş.Açıkçası genç bir yazar olmasına rağmen ben kalemini sevdim.Ayrıca kitapta akran zorbalığına da değinilmiş ve bu da okura güzel yansıtılmış.Bir serinin ilk kitabı olduğunu da belirtmek isterim.Ve kitap öyle bir yerde bitti ki devamında neler olacak bakalım. Deniz Soykan;fazla kiloları yüzünden akran zorbalığına uğramış,pek sosyal olmayan,çok az sayıda dosta sahip olan ve sonunda da yaşadıkları yetmezmiş gibi fiziksel şiddete mağruz kalması sonucu oluşan travmalarla bir mücadele içerisindedir.Bu dönemde ona biricik annesi destek olmaktadır çünkü o babasını hiç tanımamıştır.Onda destek olan bir diğer kişiyse kardeşim dediği Seyit olur.Ama Deniz’in yaşadıkları yetmezmiş gibi en büyük desteği olan annesinin ölümü onu yıkar.Ama bu ölümle birlikte hiç tanımadığı babasının geri dönüşü gerçekleşir. Ama bu dönüş beraberinde büyük sıralarda getirir.Yıllarca gördüğü kabuslarına bu kez annesi de eklenir ve o rüyaların sebebini ve annesinin aslında kim olduğunu öğrenmesi de uzun sürmez.Annesinden kendisine bazı özel güçlerin miras kaldığını ve bu güçlerle Demon Kabilesi’nden gelen yaratıkların karşısında durması gerektiğini öğrenir.Henüz bu yaşadıklarını sindirememenin yanısıra güçlerini de nasıl kullanacağını bilmemektedir.Bu konuda da ona annesi ile arasında köprü vazifesi gören Gölge olacaktır.
Kutsal EmanetDennis Soikan · Ren Kitap · 20257 okunma
!!!Spoiler içerir!!! Kitap bana doğumgünü hediyesi olarak geldi . Hangi kitabim olacağını ben seçtim cunku bana hediye edecek arkadaş ne tarz okuduğumu bilmiyirdu. Bende okuma listemde olan 'kutsal Emanet' i sectim. Kitabi okuma listeme eklememdeki sebep diğer okurlarin yazdiği incelemeler oldu. Kisaca deniz adlı ana karakterimizin annesini kaybetmesi ve dünyaya gelen kötü varlıkların deniz'i öldürmeden önce denizin güçlenmesi ve annesinden yadigar(?) aldığı güçleri öğrenmesini ve basindan geçenleri anlatan bir kitapmiş. İlgimi çekti. Kitap elime ulaştiğinda hemen okumaya başladim. Başlarda güzeldi sarıyordu, birde sunuda ekleyeyim. Kitap tam wattpad kitabi gibi. Kesinlikle hakaret olarak söylemiyorum ama 13 belki 15 yasinda bir cocugun yazdiği kitap gibi (o kitaplarda çoğunlukla en iyi kitap oluyor zaten ) acikcasi bazi olaylar saçma bazi olaylarsa 'acaba ne olacak?' dedirtecek türden. Yani hoş kitap emeği var ama 138. Sayfada olmama rağmen yaşanan tek olay denizin annesinin intihar etmesi ve trafikte kovalamaca yaşanması. Ki 138. Sayfaya bile şakasiz 1 ayda ulaştim. Normalde 1 ayda 4 kitap okuyan birisiyim ama bu kitap bir yerden sonra olay acisindan sıkmaya başlıyor. Uzulerek söyluyorum ki 200. Sayfaya kadar okuyacağim eger hâlâ kitap sarmiyorsa ne yazikki başka. Bir kitaba başlayacagim . Alacaklar için söylüyorum eğer ben yavas gelişen kitaplari seviyorum diyirsaniz bu kitap tam size göre.
Duygu ve Düşünce
2025 1. kitabı
Öncelikle konusu ilgimi çektiği için almıştım ama beklentimi karşılamadı. İşleyişi çok yavaştı ve bana göre konuya bir türlü girilemedi.Fantastik kurgu olmasına rağmen kitabın büyük kısmı dram vs tarz duygu ve düşünce içinde geçti. Sonlara doğru fantastiğe giriş yapıldı.Olaylar oldu bitti gibiydi maalesef beğenemedim. {SPOİ} {SPOİ} {SPOİ } Karakterimiz Deniz'in sürekli zorbalanması , dövülmesi herkese çabuk inanması beni çok sinir etti okurken.Annesi ölüyor ve yıllar önce onları korumak için! giden babası birden ortaya çıkıyor iki-üç sözlü tartışmadan sonra canım babası oluyor güllük gülistanlık miss yani.Bir yandan da onu döven, dövdüren Serkan ile uğraşıyor. Kabul edeyim kötü karakteri gerçekle fark aratmayacak şekilde yazmış yazar. Fantastik evrene giriş yaptığı zaman da gücü aktifleşsin diye uğraşmaca başlıyor Deniz kime gitse kim ne dese ona inanıyor diğer kişi veya kişiler kimse silip atıyor vs vs.Bir gün birden kalkıyor hop gücü tam gelmiş falan yani.Tanrı'nın oğluyum diyor ama neyin ne olduğu belli değil belki devam kitabında bazı şeyler belli olur.Kısacası tavsiye edeceğim veya devam kitabı gelse devam edeceğim bir kitap değil...
Duygu ve Düşünce