Mükemmel bir serinin sonuna geldim. Ve kitapta çok fazla şey olmasına rağmen, sonuna geldiğimizde hala yapacak çok fazla şey vardı.
Şimdiye kadar bahsetmeyi unuttuğum bir şey fark ettim: Yazar bu kitap için yeni diller uydurmuş! Bir tane falan da değil, kitapta geçen her Dünya için yeni bir dil. Ve sadece basit kelimeler uydurmakla kalmamış, cümleler kurmaktan hatta bilmeceler yazmaktan bahsediyorum.
Yazarın bu seri ile işi bitmediğini okumak beni çok mutlu etti bu arada. Bu kadın artık kitabını gördüğüm an konusuna bakmadan alacağım yazarlar listesinde. Gittikçe uzayan listemize ekleyelim bakalım :) (Kitap yorumlarken sadece okuyanların anlayacağı şeyler yazmaya bayılıyorum.)
Kitabın finalini bayağı düşünmüştüm, zaten Aven'i nasıl yeneceğimizi düşünüyoruz kaç kitaptır ve karakterlerin yaratıcı fikirleri de oldu zaman zaman. Ama bunu asla aklıma getiremezdim. Hem çok göz önünde hem de asla akla gelmeyecek şeyler yaşandı. Tarif edemiyorum bariz sebeplerden.
Bu seriyle ilgili en sevdiğim şey her şeyin belli mantık çerçeveleri olması ve sırf fantastik diye olayların suyunu çıkartmaması. Zaten bunun böyle olacağı belliydi, dedirtmiyor kitap. Hiçbir şey olmasını beklediğiniz gibi olmuyor ki zaten o kadar şey oluyor ki hangi birine şaşıracağınızı şaşırıyorsunuz.
Bu serinin ödül falan alması gerekiyor, inanılmaz başarılı bence.
Hala okumadıysanız, okuyun.
(Kitap bana çok az Dördüncü Kanat nostaljisi yaşattı, o yüzden daha da çok seviyorum.)