···Okunma: 28 Nisan 2025 00:00 "Fırtınalar gelir gider, dalgalar vurur, büyük balık küçük balığı yutar ve ben kürek çekmeye devam ederim."
Kral ölür. Veliahtı yerine geçer. Ancak bir sorun vardır. Her yandan Lordlar krallıklarını ilan etmeye başlar ve hepsinin tek hedefi vardır: Demir Taht'ın varisi Joffrey'i alaşağı etmek ve yerine geçmek. İki kardeşin birbirine girdiği, Sur'un ötesinde bilinmeyen varlıkların korku salarak uyandığı, Yabanılların ilginç bir şekilde toplandığı ve Deanerys Targaryen'in üç ejderhasıyla gizemli topraklara serüveni esnasında büyük savaşa hazırlanan krallar. Kuyruklu yıldız her topluluğun ve inanışın bir umudu oluyor. Kimi için savaşa git diyorken kimine savaştan sakın diyor. Kimi için kurtuluşun yolu oluyor kimi için savaşın rengi. Her topluluğun kendi inanışına göre hükmediyor gökyüzüne. Bir süre sonra nam-ı diğer İblis yani cüce Tyrion'un zekasıyla karşılaşıyoruz Kızıl Kale'de. Nice entrikaların döndüğü sarayın koridorlarında zeki bir cüce. Gerçekten eğlenceliydi. Ancak henüz başlarda Kral Joffrey'e olan kininizin artacağının garantisini veriyorum. 13 yaşındaki bir çocuk kral ve onun oyun olarak gördüğü krallık. Gerçi Tyrion bunun da kısa süreli bir yolunu bulacak. Simyacılar ve onların çeşitli bilimsel buluşları da var sayfaların arasında.
"Bir adamın dilini kesmek onun yalancı olduğunu değil, onun ağzından çıkacak şeylerin seni korkuttuğunu kanıtlar sadece."