2025 29. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2025 14:01
"Hayatın amacı insanın denenmesi; cesaretini, kişisel hamlelerini,olanaklarını ortaya koyması demekti; denenmek için can attığımı sanıyordum: diz çöküp kendime sefil günahkar demek istemiyordum." (S.78) "Adem ile Havva bile elmayı yedikten sonra benim kadar hayal kırıklığına uğramamışlardır." (S.118) Yine bir çocuk anlatıcı kitabı fakat bu kez beğendiklerim kategorisine girebilecek kadar iyi bir kitaptı. Aynı zamanda #ölmedenönceokunacak1001kitap listesinde de yer alan eser, tam bir İngiliz kitabı. Leo ismindeki çocuğumuz bir yaz tatilini kendilerinden çok daha varlıklı bir arkadaşının ailesiyle yazlık evlerinde geçirir. Leo'nun annesi bu duruma en başta tereddütle yaklaşsa da evladının ısrarlarına dayanamaz ve kabul eder. Kitap Leo'nun bu varlıklı ailenin yanında yaşadığı ve gördüğü sınıfsal farkları, aşkın önünde bu farkın ne anlama geldiği, dönemin İngiliz atmosferi ile birlikte aracılık ettiği iki aşık arasındaki mektuplaşmaları anlatıyor. Çocuk anlatıcı kitaplarda beni rahatsız eden anlatıcının çocuk mu yetişkin mi olduğunun ayırt edilemediği durum burada neredeyse hiç yoktu. Oldukça samimi, sade bir dil kullanılmıştı. Bu tarz kitapları sevenlere tavsiyemdir. Keyifli okumalar dilerim.
ArabulucuL.P. Hartley · İletişim Yayıncılık · 202262 okunma