Beklenti
2025 12. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 10:59
Hangi yazar ya da kitap olursa olsun okumaya başlarken beklentiyi sıfırlayıp başlamak gerekiyor. Eğer bir beklentiyle başlanırsa eser bitiminde küçük bir kırıklıkla kalakalıyorsun. Seray, okumaktan büyük zevk aldığım bir yazar. Dilini, kurgusunu, kıyıda köşede kalanı görüp anlatmasını önemserim. Ülker Abla muhteşem bir kitaptı. İnce ince örülmüştü her bir sahne. İşte bu kitaba da aynı lezzet hayaliyle başladım ama bu kez olmamış. Anlatımı oldukça düz buldum. Karakterler onca şey yaşıyor ama hayat hep aynı akışta devam ediyor. Ya bir değişim, dönüşüm olmaz mı onca şeyden sonra. Melek anlattı anlattı gitti hemen ardından İnci geldi aynı tonda o da anlattı gitti. Anlatılanlar, yaşananlar son derece travmatik, yıpratıcı ama sanki karakterler bundan hiç etkilenmiyor gibi. Onların hissettmediği duyguyu okuyucu olarak sen de hissetmiyorsun. Kitabın dışında kaldım. Seray Şahiner'in ironik anlatımı, esprili dili bu kitapta da var tabi. Ama dile o kadar yüklenilmiş ki olaydan uzaklaşılmış. Dilin bu kadar esprili olması bana yorucu geldi. Anlatılan ile anlatımı uyumsuz buldum. Tadında kalaydı iyiydi. Tüm bu beklentiler bir kenarda tutulursa kaptırır gidersiniz. Hele de Seray Şahiner okumadıysanız seve seve okursunuz.
Vatan Millet SamatyaSeray Şahiner · Doğan Kitap · 20251,424 okunma