Betty Blue...
Tabiatı tamamen farklı iki insanın nasıl da delice bir âşk yaşayabileceğini gösteriyor bize.
Kadın hayata karşı nefret dolu, agresif, heyecanlı bir o kadar da kırılgan. Defalarca kez hayal kırıklığına uğramış olmasına rağmen ümit etmekten, hayatını değiştirmek, iyileştirmek için çabalamaktan vazgeçmeyen; dirayetli biri. Tüm dünya üzerine gelirken, onu köşeye sıkıştırıp varını yoğunu almak isterken, en dipte hissettiğinde bulduğu âşk; tekrardan ümit etmesine, hayata bağlanmasına ve çabalamasına sebep oluyor.
Adamsa bir o kadar dingin, sessiz, sakin. Kapalı bir kutu gibi, Betty ne kadar açık ne kadar duyguluysa o bir o kadar çekingen. Umut etmiyor, umutlanmak istemiyor. Ancak Betty'nin hayatına girişi onun için bir dönüm noktası oluyor. Yaşamaya mecbur kaldığı hayatın onu ne kadar yorduğunu, kaçırdığı ve kaçırmakta olduğu fırsatları, aslında her şeyin daha iyi olabileceği ihtimalini Betty sayesinde fark ediyor.
İşte bu şekilde birbirlerinde yeniden hayat buluyorlar.
Betty Blue, hayatı için bir şeyler yapmak isteyenlerin kitabı. Kitaptaki basit bir âşk değil, acı veren ve değişim gerektiren bir gelişim süreci aynı zamanda. Sonucu nasıl olur bilemesek de kazanmak için çabalamak asla bir kayıp değildir.
"Yaşam beni uyuşukluğa sürüklüyordu. O ise tam tersiydi. Ateş ve suyun birlikteliği, yitip gitmek için ideal bir birleşim."
Betty BluePhilippe Djian