“Kadın olmak başlı başına bir ihtilaldi.”
2025 1. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 12:47
Akla ilk önce içi boş günümüz aşk romanlarını getiriyor belki de ama okuduğunuz ilk sayfadan itibaren anlıyorsunuz, bu kitapta her şey çok daha farklı. İlk sayfasında bir cümle şu şekilde “Sadece bir zerre olduğunu unutmadan, hayatla savaşmayı bırak ve yaşama sahip çık.” sayfayı çevirdiğinizde ki sayfada bir cümle ise “Her seçimde iki şartın olsun; Potansiyeline hizmet etsin seçeneğin ve yaşamın yanında olsun her seçimin. Hayata katkın olsun.” Sonrasında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile aralanıyor yeni bir dünyaya açılan kapı; “Acizler için imkansız, korkaklar için inanılamaz gözüken şeyler kahramanlar için idealdir.”. Çok yönlü bir kitap bu, dinlerin tarihine, eski uygarlıklardan Osmanlıya, Osmanlıdan Cumhuriyete ve birçok önemli konuya değiniyor. Tabi bu da Akilah Azra Kohen donanımlığından kaynaklanmakta. Asıl önemli olanın anlam olduğunu, yapılan her işe anlam katınca önemi olduğunu düşünen bir yazar Akilah Azra Kohen Gör Beni Son olarak da kendimce bir teşekkür etmek istiyorum bu kitabı yazan muhteşem kadın Azra Kohen’e. Türk edebiyatının onun gibi yazarlara ihtiyacı var.
Duygu ve Düşünce
Gör BeniAkilah Azra Kohen · Everest Yayınları · 202019,3bin okunma