Muhteșem
2025 31. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2025 19:45
"bu bir yolculuk hikayesi siirle sag kalma yolculugu yirmi bir yillik kan, ter, gozyasi avuclarinin icindeki yuregim bir sancima bir sevme bir kirilma bir sagalma" sadece gogsunu sisirip sondurerek nefes almak yerine, sanat sayesinde gercekten yasamayi basarmanin hem kendi adima hem de tum sanatcilarin adina cok cok degerli bir sey oldugunu dusunuyorum. bizim icin bundan daha degerli bir sey olamayacak cunku bizi kurtaran sey her zaman sanatin kendisiydi. sanatimiz olmasaydi biz sanatcilar ne var olabilir ne de nefes alabilirdik. bu kitapta sevdigim cok fazla kisim oldu. sairi de daha cok sevmeye basladim kitabin her yapragini cevirdigimde. yanimda olsa sarilmak icin izin isterdim. ilk kisimlar cok uzucuydu, tecavuz hakkinda okumak kanimi donduruyor. ama o sayfalardan sonra yavas yavas iyilesti, asik oldu, onu da kaybetti, kaybiyla kendisini buldu, bu seruvenle tekrardan kendisi oldu eminim bu okuyan herkese umut olmustur. son kisim en cok hosuma giden kisim oldu, bu bolumdeki siirleri yazarkenki amaci saire karsi saygimi cok cok arttirdi. buna dusunmek icin zaman ayiran, bunu dusunen, etrafini inceleyip yardim etme amaci guden yazar ve sairleri cok seviyorum. ayrica rupi kaur hint bir kadin, asya kulturunun kadina bakis acisinin ve irkcilik konusunun yakindan tanik oldugu seyler oldugu kesin. turk toplumundan bir farki olmadigi icin bu siirleri tamamen anlayabiliyoruz buraya sevdigim kisimlarda ekleyecegim, belki biraz uzun durabilir "kendi iyiligi icin, sevdiginden bagirdigini her soylediginde kizina, ofke ile iyiligi karistirmayi ogretiyorsun ona mantikli gelse de basta, buyuyup serpildikce canini yakan adamlara guveniyor kizin cunku onlar tipki sen -kiz babalarina" "bu dunyanin en buyuk yanilgisi, yuregini ve bedenini korumaya calisan kadinin aile namusuna leke surecegi fikri" "hala sag oldugunun tek emaresi nefes aldikca sisen gogsun." "diger kizlar gibi degilsin sen dediginde ve gozlerini kapatip opmeye basladiginda o bir tek sozunle kendimi begendirmek icin kardesim dedigim kadinlara benzemememi ima ettiginde tukurmek geldi icimden gurur mu duymaliydim beni sectigin icin rahatlamaliydi icim onlardan daha iyi oldugumu dusundugun icin" "bir dahaki sefere gosterdiginde bacaklarinda uzamaya baslayan tuyleri sunu hatirlat ona senin vucudun onun evi degil bir konuk o sadece ve uyar onu asmasin bir daha haddini" "yazmak dermanim mi yoksa mahvim mi bilemiyorum" "hicbir kitap tasiyamaz sirtimizdaki hikayelerin agirligini" "hayatinin geri kalanini gecirmek istedigin kisi herkesten once kendin olmali" "her seyden cok kadinlar sizlatiyor icimi birbirinin yardimina kosan kadinlar bahara hasret cicekler gibi" "sanatin eserlerini kac kisinin begendigiyle ilgilenmez sanatin eserlerini senin kendi gonlunun kendi ruhunun sevmesiyle kendine ne kadar durust oldugunla ilgilidir asla takas etme durustlugunu anlasilabilmek ugruna" bunun icin de tesekkur ederim bence herkes ama herkes bu kitabi okumali 8/10
Süt ve BalRupi Kaur · Pegasus Yayınları · 20179,7bin okunma