2025 37. kitabı
Birincisi bu kitabı 18 yaşından küçükler okumamalı ve kitapta kesinlikle bu konuda bir uyarı olmalı Waris dirıe kendisi somali’li bir model sonraları yazarlık ve oyunculukta yapmış BM özel elçisi olarak görev yapmış ve 2002 yılında Çöl Çiçekleri vakfını kurmuş .Toplumdaki Kadın erkek ayrımcılığına karşı verdiği savaşta yoksulluğu da gözler önüne seriyor Waris çöl çiçeği kitabın adıda buradan geliyor. Kendi hayatını anlattığı kitapta 13 yaşında iken 60 yaşında bir adamla evlendirilmek istenince çöle kaçıyor oradan Mogadişu’ya gelip bir süre akrabalarının yanında temizlikçilik bebek bakıcılığı yapıyor somali büyükelçisi olan bir akrabası temizlikçi arayınca onun yanında çalışmaya başlıyor ve Londra’ya geliyor. Elçinin görevi bitince yanlarından ayrılıyor ve hayat hikayesi başlıyor Naomi Campbell gibi ünlülerle çalışan waris ayrıca ünlü markalarında gözbebeği oluyor. Hayat hikayesinin başarı olan kısmının arkası ise kaoslarla dolu madolyanın tersi hiç de hoş görünmüyor. Detaylara girmiyorum kitabı okuyunca huzursuz oluyorsunuz. Sadece şunu söylemek istiyorum ihtiyacımız olmayan o kadar çok şey alıyoruz ki kıyafetler makyaj malzemeleri her evde en az iki araba ve hep daha fazlası daha fazlası ya sağlığımız bu kadar koşuşturmaktan çabalamaktan kendimize vakit ayırıyor muyuz aslında bu kitabı okuyunca neden diye sormadan edemedim . NOT: kitap almak daha fazla daha fazla kitap almak bende buna engel olamıyorum
Çöl ÇiçeğiWaris Dirie · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201411,7bin okunma