2025 130. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2025 00:00
Kuşçubaşı Eşref, Dünyaca ünlü tarihçi Profesör Benjamin C. Fortna’nın, Araştırma-İnceleme türünde yazdığı Tarih kitabıdır. Teşkilat-ı Mahsusa'nın efsanevi başkanı Eşref Sencer Kuşçubaşı'nın hikâyesi halen gizemini ve cazibesini koruyan bir konu. Kimileri tarafından mitik bir karakter haline getirilen, kimilerince de başarıları hafifletilmeye çalışılan Kuşçubaşı üzerine şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı, en sağlam, ayakları yere basan bir çalışma. Teşkilat-ı Mahsusa'nın efsanevi başkanı Eşref Sencer Kuşçubaşı hakkında şimdiye kadar yazılmış en güvenilir ve detaylı çalışmalardan birisi, dünyaca ünlü tarihçi Profesör Benjamin C. Fortna tarafından kaleme alındı. Kuşçubaşı Eşref’in sandukasında yatan şahsi belgeler ve kendi eliyle kaleme aldığı hatıralardan faydalanarak yapılan bu birinci sınıf çalışma, Efsanevi Kuşçubaşı kimliği üzerine bir çalışma olmasının yanı sıra biyografi yazım çalışmalarına da örnek sunan bir yapıda. Sadece Kuşçubaşı hakkında değil, dönemin birçok aktörü ile de ilgili anekdotlar Fortna'nın kaleminden okurlarla buluşuyor.
Tarih
Kuşçubaşı EşrefBenjamin C. Fortna · Timaş Yayınları · 2017287 okunma