Öğretmen
2025 15. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2025 09:27
Halide Nusret Zorlutuna’nın Benim Küçük Dostlarım isimli kitabı, yazarın öğretmenlik yıllarına odaklanan bir anı kitabı. Gerçekten duru bir Türkçesi var. İdealist bir öğretmenin öğrencilerini hatırlarken tutunduğu tavır, onun nasıl bir öğretmenlik anlayışına sahip olduğunu da ortaya koyuyor. Yazar; öğrencilerine tutunan, aydın bir kadın. Eserin dili yalın olduğu için üslup bazen yavan gelebilir ancak bir anı kitabında olması gerektiği gibi duyguların okuyucuya iletilmesi işi gayet güzel bir şekilde yerine getirilmiş. Devrin eleştirisinin yapıldığı bir yer görmek isterdim ancak bu konuda yazarımız oldukça ketum. Olana şükreden, olmayana isyan etmeyen, eldekini en iyi şekilde kullanmaya çalışan idealist bir öğretmenin kaleminden çıkanları okuyorsunuz baştan sona. Zaten öyle bir insan olduğunu sanıyorum. Zira ne başarılarıyla övünüyor ne de çaresizliklerine isyan ediyor. Tam tarif edersek ‘mütevekkil’ bir öğretmen. İlk defa okudum. Belki birkaç kitabını daha okursam üslubuna alışabilirim. Aksi takdirde yavan. En azından bu kitapta devrine ayna değil. Etkinliklere çelenk gönderilmesi yerine Çocuk Esirgeme Kurumuna bağış yapılması kampanyasının başlatıcısı olduğu için şükranlarımı sunuyorum.
Anı-Hatırat
Benim Küçük DostlarımHalide Nusret Zorlutuna · Timaş Yayınları · 20184,065 okunma