Sınırlar
2024 1. kitabı
İnsanların geçmişi , yaşam şekli , büyütülme biçimi farklıdır ki aynı şekilde yetiştirilen ortamda kardeşler bile tam tersi oranda farklı olabilmektedir .insanların olaylara tepkileri anlayış şekilleri subjektif bir kavram olduğundan değişkenlik gösterecektir . objektif olan olması gereken sınırlarımızdır . ** kendi özelimde kendi sorumluluğumu gerçekleştirip iş vs devam ederken birtakım insanların sınırlarımı aşarken kendi halimdeyim sanıp işimde gücümde devam ediyor olmayı mesafe koymak olarak algıladığım dönemlerim olmuş mesela bunu farkettim . Sınır koyamadığım bazı davranış, konuşmalara izin verdiğim için kariyer hayatımda bir dönemimde birkaç adım geriye gidip tamamen kendimden kaynaklı olduğunu düşündüğüm durumlara tanık olmuştum.Üstelik bu durumlar iş ilişkisinde bulunmak zorunda olduğum insanların kendi sorunlarını , travmalarını , bir şekilde karşıya aktarma şekilleri imiş . Karma gerçeğine inanarak kötü enerjilerini iade ettim ;kabul ettim ve daha hızlı adımlarla kendimi farklı alanlarda gerçekleştirme ve ispatlama şeklini buldum gördüm . Farklı insanların önyargısız ve iş hayatında olması gereken profesyonel (! )Bakış açılarına tanık oldum. Zaten hayatımda da bulunmaları ile kendimle gurur duymaktayım ve merdivenleri birlikte çıkmaktayız . Sınırlar deyip geçmeden önceliğimizde tutup durup bir sorgulamalıyız hayatın akışında bazen farkedilemeyen atlanabilen kısımları . ;) Ben iş ile örnekledim , aile içi durumlara kitabın içeriğinde daha çok değinilmişti . Tam bir yol yardım kitabı , rehber . Çok tavsiye . Bir kişisel gelişim kitabı olduğunu iddia edemem bu yönleri var ve psikoloji kitabı da değil ama psikoloji kökenli hikayeler bulundurmakta sonuçta insan kavramı,ilişkileri var içeriğinde bence farkındalığa yön veren bir kitaptır .
SınırlarHenry Cloud · Koridor Yayıncılık · 20094,340 okunma