·264 syf.····Okunma: 12 Haziran 2025 11:16 Hello
Nasılsınız bakalım?
Ben yine farklı türde kitapları okuma sevdama bir kitap daha eklemenin sevincindeyim.
Mutlu sağlıklı bir çocukluğun getirdiği yaşam ile hastalıklı ve aşırı dinci bir ailenin içerisinde büyümüş bir çocuğun yaşamı arasında mutlaka farklılıklar vardır. Amy'de onlardan biri.
Bu kitapta Amy’nin zorlukla başlayan ve kendisini iyileştirmek için doğaya tutunma çabasını okuyoruz.
Yaşamının ilk yıllarını İskoçya’nın ücra köşelerinden biri olan Orkney adasında geçiren Amy, zamanla ada da çokta yapılacak bir şey olmayınca yaşıtı gençlerle partileme ve sarhoş olma deneyimiyle tanışıyor. Gençliğinde ki tek amacı Londra’ya gitmekti ve bunu başardığında ise hayat ona çok daha farklı bir yol çiziyor.
Her güzel şey gibi Londra hayatı güzel başlıyor ama zamanla bir insan kendisini sınıra ne kadar ulaştırabilir buna Amy ile öğrenşyoruz. İçmek onun için yeterli olmadığı nokta çok daha kötü alışkanlıklara başlıyor ve zaman geçtikçe bağımlı olmanın tüm acımasızlığını yaşıyor.
İşinden, arkadaşlarından, sevgilisinden ve sağlığından olması da bardağı taşıran son damla diyebiliriz. Rehabilitasyon sürecinin ardından Londra’da yeniden vaar olmaya çalıştıkça iyileşemeyeceğini düşünür ve yıllar önce terk ettiği Orkney’e geri dönme kararı alır.
Amy, Orkney hayatına yeniden yerleşirken başta kasvetli ve zor günler geçirir, ancak güneşin parladığı, rüzgarın serinlettiği, çiftlik hayatı ve doğanın ona kucak açtığı zamanlar yaşama sevinci her seferinde biraz daha netlik kazanır.
Amy Liptrot’un doğa ve doğayla olan bağlantısı hakkında harika şeyler yazıyor ve kitabı sırf onun için bile okurum diyebiliyorsunuz.
Şimdi sırada filmini izlemek var. Fragman kitapla ölümüne kapışır gayet başarılı gözüküyor.
Başrolde Kefaret filminde aramıza nifak tohumlarını eken Saoirse Ronan var ama kitabın hatırına mecbur katlanıp izleyeceğim!
Gönül rahatlığıyla sizler de alın OKUYUN ve OKUTUN
Sonrada izleyin