Dikkat ! Yetişkin içerik!
2025 11. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2025 20:04
96. yaş gününü kutlamak üzere çocukları/gelinleri ve torunlarını bir araya toplayan Hüma, onlara 16. yaşından beri yaşadıklarını (kendi en mahrem cinsellik içerikli anılarını) anlattığı günlüğünü bırakarak hayata veda eder. Vasiyeti üzerine ailesi sır ve macera dolu hayatını okumaya başlarlar. Yazardan okuduğum ilk kitabıydı. Yazım dilini beğendim. Akıcı, anlaşılır ve sade bir dil kullanılmış. Roman bir aşk romanı olarak görünse de olaylar Balkan Savaşı ve 1. Dünya Savaşı döneminde geçiyor. Yazar bu tarihi dönemin olaylarını doğru bir sıralamayla aktarmış. Bu konudaki tek eleştirim, o dönemde Osmanlı Devleti hüküm sürmesine rağmen yazar Türkiye olarak bahsediyor. Kitapta cinsellik fazlasıyla ön planda ve çok cesurca anlatılmış. Yazar cinsellikle ilgili tabularınızı aşkla yıkıyor. Karakterler bu konuda bayağı geniş. Bu durumu başta yadırgıyorsunuz ama sonra bir kadının dirayeti ve kararlılığı karşısında hayranlık duyuyorsunuz. Hüma kurgu bir karakter de olsa çok cesur ve hırslı bir aşk kadını. Benim kabullenemeyeceğim durumlarda bile, bence sevdiği için, yaşından çok olgun davrandı. Bu tarz içerikli, sıradışı ilişkileri barındıran kitaplardan hoşlanmayanlar okumasın.
SırNermin Bezmen · Remzi Kitabevi · 20121,761 okunma