Puan vermedi·126 syf.····Okunma: 18 Aralık 2018 00:00 Hallaç'ı geçen günlerde okuyup bitirdim. Bir arkadaşımın gittigi yoldan gidip, onun önerisiyle, Kaya Tokmakçıoğlu'nun derleyip kitap haline getirdiği "Bir Tuhaf Kuştur, ...Gölgesi Zihin" ve Elmas Şahin'in "Leyla Erbil Kitabı" adlı eserleriyle birlikte okumaya çalıştım. Herzamanki gibi yorumsuz bir paylaşım yapacağım ki, yine kendime notlar olacak aynı zamanda.. Kitap, 16 öyküyü içeren üç bölümden oluşuyor. Bu öyküler 1956 - 1971 yılları arasında kaleme alınmış. Yukarıda bahsettiğim yardımcı ilk kitabın, ilk sayfasında Leyla Erbil için "Put Kırıcı Bir Usta" deniyor. Onun put kırıcılığı, oykulerini okuduktan sonra yaşadığı ve yazdığı döneme bakılınca daha iyi anlaşılıyor.
Kitaptan çok sevdiğim bir bölümü alıntılıyorum; ...."Böyleyim işte, işim gücüm yoksa, canım da yüzmek istiyorsa, ya çevrem ne der diye düşünmem, atlatmam kimseyi, kalkar giderim...- Sanki söylemişim gibisine erinç, kıvanç duyuyorum. Kendimle oyun. Hem ne de olsa anlayamayacak. Bi başkası belki anlardı diyorum. Bok anlardı, diyo biri içimden. - Bok anlardı- diyorum ben de. Tutup kafasını, Osmanoğlu Cemal Bey'in, denizin yemyeşil dibine itiyorum. - Eşşoğlu eşşekler!- diye bağırıyorum sonra; eşşoğlu eşşekler !..
(1956 tarihli Uğraşsız adlı öyküsünün son paragrafı)
#leylaerbil #hallaç #işbankasıkültüryayınları #öykü #okudumbitti #kitaptavsiyesi #okumakgüzeldir #kitapsever #instalike #okumakayrıcalıktır #okumavakti #bookstagram #book #okuyalım #kitaptutkusu #booklover #kitapkurdu #kitapsevgisi #kitapaşkı #bookoftheday #kitapfoto