Puan vermedi·64 syf.····Okunma: 13 Haziran 2025 14:23 Paylaşılan Risale-i Nur alıntılarını okumaya başladığımda metinlerde geçen pek çok sözcüğü anlamadığımı fark ettim. Sadeleştirmiş versiyonları var mıdır arayışına girdiğimde böyle bir eserin karşıma çıkması güzel bir tevafuk oldu benim için. Kitapta verilen misaller ve karşılaştırmalar, daha önce yapılan sadeleştirme teşebbüslerinin ciddi anlamda anlam kayıplarına hatta yapılan eklentilerle tam aksine manaların ortaya çıktığını ortaya koyuyordu. Yazarın dile getirdiği gibi hem mana hem de üslûb bakımından yüksek bir eser olan Risale-i Nur'un orijinal versiyonu ile okunması, ilmi tabirlerin ve ıstılahların sadeleştirilmeden oldukları gibi öğrenilmesi gerekmektedir.
Yıllarca lisanı bahane ederek bu değerli eserlerden mahrum kalan şahsımın sadeleştirilmiş versiyon arama girişimi bu eser sayesinde böylece noktalanmış oldu. Rabbim bu yolculukta gerekli sebatı göstermeyi nasip eder inşallah bana da. Yazarın "Risale-i Nur mesleğinin temel esaslarından biri tefekkürdür. Kıyılmış, doğranmış kelimelerle ciddi tefekkür olmaz, tefekkür derinliğine ulaşılamaz." cümleleriyle bitirelim bu minik incelememizi .