2025 97. kitabı
Bazen insanlar olduğu yerden mutlu olmuyor. Aslında herkes hedefine ulaşmak için bir mücadele veriyor ama yine de sonuç istedikleri gibi olmayabiliyor. Böyle bir durumda durup düşünmek gerekiyor, acaba kişinin seçtiği yöntem doğru mu? İşte kilit nokta da bu. Sonuçta her şeyin tek bir yolu yok öncelikli olarak bunu bilmek gerekiyor. Bir başkasının aynı konuda ürettiği çözüm sizi başarıya götürmek şöyle dursun, bulunduğunuz yerden daha da gerideki bir noktaya bırakabilir. İşte kitabın bu anlamda okuyucuya sunduğu çok çeşitli alternatifler var. Alışkanlıklarınızı değiştirmek için sadece ufak bir adım gerekiyor. Sorunun gerçekte ne olduğunu bilmek de başarıya giden yolda önemli bir hamle. Çünkü yaşam hızlı akıyor ve boşa geçirecek bir zaman hiçbirimizin yok. Eylemlerimiz ve davranışlarımız aslında çoğu zaman alışkanlıklarımızdan kaynaklanır. Dolayısıyla önümüze çıkan her durumda vereceğimiz tepki birbirinin tekrari olabiliyor bazen. Bu da bizi bir sonuca götürmüyor. Halbuki hayat rutinleri değiştirmeyi gerekiyor bazen. Zaman, sadece devamlılığı olan bir kavram olarak görülmemeli, bu kavramın içerisinde her anın farklı parçalardan oluşup bizi geleceğe taşıyan bölümlerden biri olduğunu bilmek her anı özel kılacaktır. Taze başlangıçlar güzel bir motive olarak karşımıza çıkıyor. Kişiye hem olumlu duygular katabilir hem de yeni bir sayfa açmak noktasında heyecan verebilir. Dürtüsellik, erteleme, unutkanlık, tembellik, özgüven ve uygunluk kavramları çerçevesinde konu çok güzel ele alınmış. Her bir başlık altında verilen örnekler de aktarılmak istenen her şeyi destekler nitelikte. Değişim yolculuğunda karşılaştığınız özellikle içsel engelleri aşmak için güzel bir rehber olan kitabın okuyucuya kattıkları çok değerli. Bunu başarabilen insanlar değişimi başlatıp sürdürebilmenin keyfini çıkaracaklardır. Yeter ki her insan kendine özgü çözüm yollarını fark edebilsin. Zamanın kavalyesi değişimlerdir, yoruldukça yer değiştirmek başarıya ulaşmak için keyifli bir adım olacaktır.
Değişimi BaşlatKaty Milkman · Mona Kitap · 20253 okunma