Hazır cevap, dik başlı ve güçlü kadın karakterleri sever misiniz?
Peri Varisi, kapak tasarımı, yan boyaması, kutu içeriği ve en çok da kurgusuyla severek okuduğum çerezlik bir romantasy kitabıydı. Dik başlı ve sivri dilli bir kadın olan Elowyn'i okurken kimi zaman gülümsedim kimi zaman kahkaha attım diyebilirim. Kitabın samimi atmosferini ayrıca sevdim
Şöyle ki, kitap ejderhaların kutsal sayıldığı bir Gece Kalesi'nde mutfakta patates soyan ana karakterimizle başlıyor. Ve ayağının dibinde sapsarı derisiyle bir altın gibi parlayan yavru bir ejderha var. Bu ejderha, soyulan patateslerden araklamayı çok seviyor. Elowyn durumu farketse de onun mutluluğunu bozmamak için ses çıkarmıyor
Sonrasında birden ortaya çıkan Kraliyet muhafızları Elowyn'i kendisiyle gelmeye zorlar. Çünkü o ejderhaları katletmekle ünlü olan Embermere'in kayıp prensesi. Kraliyet varisinin başına gelenlerden sonra Elowyn, asıl ülkesine geri dönüp ondan nefret eden kraliçeyle ve pek çok rakiple baş etmek ve hiçbir kadının sağ çıkamayacağı dört aşamalı bir varis savaşını kazanmak zorundadır. Bu süreçte ona kraliçenin sağ kolu ve en güçlü dövüşçüsü olan Rush Vega hem dövüşmeyi öğretecek hem de en tehlikeli rakibi olacaktır.
Çok yüksek beklentiye girmeden eğlencesine okunacak bir fantastik kitapti. Benim icin 7 puanlıktı diyebilirim
İşte bu kitaptan sizler icin seçtiğim birkaç alıntı:
"Düşmana asla zayıflık gösterme,yoksa ona sana karşı kullanabileceği bir silah vermiş olursun."
"Kadınlar da en az erkekler kadar iyi savaşabilir. Zekice savaşan bir kadın neredeyse tüm erkekleri yenebilir."
"Zayıflık, hissetmemek için çalıştığım tek duyguydu."