2025 23. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2025 13:23
Mustafa Kutlu kendinden bekleneni verdiği bu hikayede; Anadolu sıcaklığı,sınıf ayrımlarının yıkıcılığı, iyi felsefesi üzerine eğilmiş tıpkı diğer hikayeleri gibi. Kitabımızda dört ana karakterin ve onları bir araya getiren yaşanmışlığın, bağlantı noktası bir kahvehanenin, içlerindeki iyilik sevgisinin izdüşümünü okuyoruz. İçimizi sıcacık yapan kitabın en hoş tarafı yaşanmışlık kokması; Doktor var, ki varlıklı ailesi ve bir kadın tarafından aldatılmayı yaşayıp tüm varlığına rağmen Anadolu’ya kaçıyor. Sıtkı var tıpkı doktor gibi gönül yarasıyla kaçıyor, kimi kendinden ve tercih edilmemişlikten kaçıyor, diğer karakter de öyle. Hep bir kaçış ve kaçışın getirdiği yeni hayatın ve o hayatın içindeki insanların iyilik ölmedi dedirtecek davranışları etrafında şekillenen bir hikaye. Bu karşılaşılan sıcaklık onları insanların hayatına dokunmaya itiyor, kimi kalacak bir yer tesis etmek olur, kimi birilerine şifa olmak olur, kimi için birilerine yardım etmek olur; bir şekilde dokunma var, hep iyiyi istemek var. Ben seve seve okudum , Mustafa Kutlu kaderci görüşüyle ve iyilik felsefesi üzerine yine güzel bir hikaye bırakmış diyebilirim.
İyiler ÖlmezMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 20166,6bin okunma