2025 25. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 13:02
Yakın zamanda çıkan Sarı Yüz, hem Dünyada hem de ülkemizde popüler oldu. Bazı olumlu yorumlardan sonra benim de merak ettiğim ve Kuang'dan okuduğum ilk kitap oldu. Konu olarak June'un yakın arkadaşı ve yazar olan Athena'nın talihsiz ölümünün ardından June'un onun kitabını biraz eklemeler yapıp kendi adına bastırmasıyla başlar. June, bir anda yayıncılık sektörüne girer ve popüler biri olur. Sektördeki iki yüzlülükler, reklamcılık, kitaplar üzerinden para ve itibar kaygısını görür June. Sosyal medyanın çok satanlara etkisi, Goodreads ve Twitter'daki çarpık linçlemeler, kötü ve yetersiz kitap incelemeleri gibi yayıncılık sektöründeki sorunları keşfeder June. June daha sonra bazı garip olaylar yaşamaya başlar ve psikolojik ve vicdan buhranına girer. Kuang'ın da gerçekte böyle sorunlar yaşadığı bariz, kitabı da tam da bunu bize göstermek için yazdığı da belli. Anlaşılan Kuang sosyal medyanın linç kültüründen doğal olarak muzdarip. Kitap, çağımızın sorunlarına dikkat çekmesi açısından bence güzel ancak edebi olarak bana bir şey vermedi, o yüzden puan kırdım. Mutlaka mı okunmalı, bence hayır ama bu tarz yayıncılık dünyasına ilgisi olanların bakması gerektiğini düşünüyorum.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma