Pia Mater'den Pia'ya...
2025 16. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2025 23:18
Merhabalar başlığa neden böyle yazdığımı okuyunca daha iyi anlayacaksınız.d Bölümden bir hocamla kitaplar hakkında konuşurken bana bu kitabı önerdi ve böylece Serkan Karaismailoğlu'nun kalemi ile tanıştım. Tıpla alakalı her şeye ilgi duyuyorum bu yüzden kitabı okurken hem öğreticiliğinin sıkmaması hem de bilgilerin kurguyla bağlantılı olup kurguya renk katması beni okurken çok memnun etti. Ben yoğunluktan kaynaklı zamana yaya yaya okudum fakat çok sürükleyici olduğu için çok çabuk biteceğinin temmennisini verebilirim. Kurguyu, romanı genel olarak beğendim ikinci kitabını da alıp okuyacağım fakat bu kitapta eleştirmek istediğim birkaç nokta var: Öncelikle Kitabın giriş kısmı Psikolog Aren Urban ile başlıyor fakat kitapta çok etkin olmadığı için bu karakter ile başlangıç yapılmasını sevmedim. Galen'in Tesla'ya çocuklukta başlayan aşık olma hikayesini çok ama çok saçma buldum detaya inmeyeceğim spoiler olmasın diye, bu cümlemi okudukça anlayacaksınızdır. Alef'in kokuları görebilmesi ve göz renkleri gibi kokuları da renklendirmesi biraz psikopatçaydı sonlara doğru fakat kitabı fantastik bir tarza çevirdiği için hoşuma gitti. Özellikle Meryam'a yaptıkları bilim-kurgu, fantastik karışımı bir olaydı ve romanın akışını değiştiren güzel bir noktaydı. Sonu Türk dizisi gibi olsa da öğrendiğim bilgiler ve kurguyu okurken aldığım keyif için seriyi de bitireceğim. Farklı bir tarz okumak istiyorsanız bence denemelisiniz. Son olarak okumadan diğer incelemelere bakmıştım ve elimdeki kitabı okuma isteğimi kesmişti. Kitap hakkında alıntılara yapılan eleştiriler için şunu demek istiyorum ; her yazar başka yazarlardan etkilenir ve de sevebilir bölüm başlarına ünlü yazarların cümlelerini yazıp sonra bölüme geçiyor diye bu kitap kötü veya okunmayacak bir kitap sayılmaz yazar ise Serkan Karaismailoğlu başarısız sayılmaz aksine çok daha estetik durmuş ve yazarın kendisinden önceki insanlara saygı duyduğunu ve o yazarları sevdiğini gösterir. Kitapta her şey incelikle işlenmiş ben spoiler vermeden üstten fikirlerimi yazmak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler kitabı okuyacaklara da iyi okumalar dilerim.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919,1bin okunma