Puan vermedi·752 syf.····Okunma: 17 Haziran 2025 05:52 Lisede bir gün tarih dersindeyken tarih hocamız "Daha önce hiç Kurtuluş savaşı hakkında kitap okumayan var mı?" demişti. El kaldıranları görünce ne kadar üzüldüğünü hatırlıyorum. Çünkü kendi tarihini bilmeyen, imkansızlıklar içinde bir vatan kurmaya çalışan atalarını tanımayan; emperyalist devletlerin yanında sırf kendi çıkarları için gerek dini gerek milleti kullanan hacıdan, hocadan, sözde milliyetçilerden bu ülkenin neler yaşadığını bilmeyen; uçak alacak parası dahi olmayan ülkesini kurtarmak için enkaz haldeki uçaklara binip şehit olan insanları tanımayan; köydeki tüm erkekler savaşa gidince demiryolu döşeyen kadınları tanımayan; karşısında İngiltere'nin desteklediği kendi imkanlarından en az 3-4 kat kuvvetli bir Yunan ordusuna karşı savaşan ülkesini bilmeyen; Sakarya gibi büyük bir destanın ardından bile mecliste karşısında muhalefet olan, misak-ı milliye inanmayıp elindekiyle yetinmeye çalışan insanlara karşı milletine güvenen ve vatanına aşık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamayan; ayağında çarık, silahında mermi olmadan "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" sözünün ağırlığını yaşayan, bu vatanı onlara borçlu olduğumuz on binlerce yiğidi tanımayan bir gençliğin ülkesine nasıl bir faydası dokunurdu ki?.. Bu kitabı her Türk gencinin okuması, toprağında bulunan atalarının her birinin kanı için bile bu ülkeden vazgeçmeden çalışmaya devam etmesi gerekiyor.