···Okunma: 24 Şubat 2018 22:13 Klasik bir esere başlarken her zaman heyecan duymuşumdur, çünkü sürükleyici, farklı,şaşırtan konu çemberinin ortasında bulurum kendimi. Sinekler Tanrısı kitabına gelince yazarla ilk tanıştığım kitap.
Romanda talihsiz bir uçak kazası sonucu ıssız bir adaya düşen bir grup çocuğun hikayesi ele alınmıştır. Yazarın; insanların iyi-kötü başta olmak üzere bir takım duygularını çocuklar üzerinden biz okurlara aktardığı alegorik bir romandır.
Dünyada yaşanan bunca zulümler, haksızlıklar, adaletsizlikler ve güç savaşlarının aslında çocukluk döneminde de var olan kötücül duygulardan ya da iyimser tavırların sisteme ayak uydurması sonucu kötücül tavra dönüşmesinden kaynaklandığını bize anlatmaktadır.
Çocuktur ne yapsa yeridir mantalitesinden kendimizi kurtararak, ebeveynler olarak iyi, kaliteli eğitim almasına bunun sonucunda da ahlaklı-vicdanlı-erdemli bireyler yetiştirerek sisteme-düzene insan yetişmesine mani olmalıyız. Dünyanın Ralph , Simon ve Domuzcuk gibi insanlara ihtiyacı var. Ancak bu karakterde bireyler yetişmesi sonucunda tecavüzler, kadına şiddet vb. vahşi olayların önüne geçilmiş olacaktır.