Merhaba bugün sizlere farklı bir okuma ile geldim.Sevgili @burakyaka1986 nın kaleme almış olduğu "BU KİTABI YAPAY ZEKÂ YAZ(MA)DI MI? " kitabı.
Kitap fabrika,üretim,proje ve enerji yöneticileri için yapay zekâ uygulama rehberi.
Son dönemlerde yapay zekâ alanında bir hayli gelişmeler oldu ve olmaya da devam etmektedir.
Bu kitap da yapay zekânın insan hayatında daha ne kadar ileri gidebileceğini gösteriyor.Elektrik-Elektronik Mühendisi olan yazarımız bu alanda bir çok araştırma yaparak bu kitabı kaleme almıştır.
Kitabın başlığı çok dikkatimi çekmişti.Yazarın tabiri ile bu başlık hem soru hem de bir meydan okumadır aslında.
Kitapta ilk başta yapay zekâ nedir,ne işe yarar ondan bahsedilmektedir.
Daha sonra sırayla Fabrika düzeyinde dijital zekâ,Üretim süreçlerinde yapay zekâ,Bakım stratejisinde yapay zekâ,Proje yönetiminde yapay zekâ,Enerji yönetiminde yapay zekâ ve tüm birimlerde yapay zekâ kullanımı hakkında alt başlıklar halinde bilgiler bulunmaktadır.
Ayrıca çoğumuzun faydalandığı ChatGPT,Gemini,Grok,Calude ve DeepSeek gibi ileri düzeyde yapay zekâ modellerinin dogru ve etkin kullanımı için de detaylı bilgiler bulunmaktadır.
Çağımızın endüstriyel liderleri için de en büyük meydan okuma,yapay zekâyı verimli kullanmaktan geçmektedir.
Yapay zekâ teknolojileri hızla gelişmeye devam etmekte ve günlük hayatımızın giderek daha fazla içine girmektedir. Gelecekte yapay zekânın daha da karmaşık görevleri üstlenmesi, yeni endüstriler yaratması ve insanlığın karşılaştığı zorluklara yenilikçi çözümler sunması beklenmektedir.
Bu kitap da bunu anlamada bir rehber niteliğindedir.
Yazarın bu derin çalışması için emeğine sağlık.
Sokak Kitapları YayınlarıArzu Koşar
#bukitabıyapayzekayazmadımı