2025 81. kitabı
Merhaba kitap sever Dostlarım @nazanarisoy_ 'un yazmış olduğu #koz kitabı, büyük bir mücadeleyi anlatıyor. Beni çokça duygulandıran, hayatın gerçekleri ile yüzleştiren ve şükrümü çoğaltmaya vesile olan kitap. Arden doğduğu andan itibaren Trizomi 13 olarak tanımlanan kromozom anomali hastalığı ile doğar. Bu hikayede Ardin'in Annesi Nazlı ve babası Agah'ın Arden'i hayatta tutmak için zorlu mücadelesini ve duygusal yolculuğunu okuyoruz. Bazı oluşan tevafukların sonucunda Agah, Melike adındaki İranlı yazar bir kadın ile yolları kesişir. Agah 15 yıl sonra oğlunu kaybettikten sonra Melike'nin Arden için bir kitap yazmasını ister daha doğrusu kendi itirafnamesi ile birlikte Arden'in sağlık mücadelesini kaleme almasını ister. Melike hem Agah'ın elinden yazılmış hem de eşi Nazlı'nın ağzından yazılmış notları derleyerek kitabı yazmaya başlar. Bu süreçte hem Melike'nin hayatına daha detaylı hakim oluyoruz hem de Melike'nin onların yazdığı anıları okurken yaşamı sorgulamasına ve sürekli Tefekkür etmesine şahit oluyoruz. Yani Bu hikayede hem Agah'ın hem Nazlı'nın hem de Melike'nin hayat mücadelesini ve geçirdiği dönüşüme şahit oluyoruz. İnsanı derinden etkileyen bu hikaye hepimiz için birer dönüm noktası olabilir. Yer yer gözyaşı döktüm bazen sinirlendim ama çokça empati yaptım. Hem karakterlerin dönüşümüne şahit oldum hem de kendi içimde bir şeylerin değiştiğini fark ettim. Oldukça etkileyici olan bu hikayeyi hepimizin bir şeyleri fark etmek adına okuyup hissetmesini isterim. Biraz olsun kendi hayatlarımızdan sıyrılıp başka nasıl hayatlar yaşandığını görmek için okumanızı tavsiye ederim oldukça akıcı ve etkileyici bir kalemi var yazarın. Bu güzel kitabı Semra ile birlikte okudum başta yazarımız Nazan Hanım'a ve Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
KozNazan Arısoy · Amore Yayınevi · 202522 okunma