Mavi
2025 43. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2025 12:22
GEÇMİŞLE HESAPLAŞMAK, BAZEN EN SEVDİKLERİNİZİ FEDA ETMEYİ GEREKTİRİR. Mavi, Karadeniz’in hırçın doğasını ve ailenin kırılmaz bağlarını iliklerinde hissetmiş genç bir kadındır. Acılarıyla ve sevdiklerini kaybetmenin getirdiği yüklerle başa çıkmaya çalışan Mavi, geçmişin gölgeleri altında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Ailesine ve çocukluk anılarına sığındıkça hayata ve kendi kimliğine dair gerçeklerle yüzleşir. Yaşama dört elle sarılan Mavi’nin hikâyesini okurken, her satırda kendinizden bir parça bulacak, aşk, fedakârlık, ihanet ve umut dolu öykülere tanıklık edeceksiniz. Çernobil’in acı hatıralarının bıraktığı izi, nesilden nesile aktarılmış güçlü bağları ve hayata dair derin sorgulamaları bulacaksınız. kitabı bir günde bitirdim, sayfalar istemsiz hızla akıyor çünkü. merak ve acı harmanlanmış, acaba neler olacak diye diye sürükleniyorsunuz. kitabı Mavi ve Yusuf olarak onların ağzından bölüm bölüm okuyorsunuz ama her bölümün sonunda olan şiirler o kadar anlam katıyor ki insan ister istemez bir duraksıyor. bu kadar acının olduğu bir kitap nasıl su gibi akıyor derseniz okumanız lazım derim ben de. devamı da olmalı gibi geldi bana, bazı kişi ve konular yüzeysel, aktarım ve geçişlerde eksiklik hissettim sanki. ACI BİR SON SONSUZ BİR ACIDAN İYİDİR! Fırat Can Ayvaz Mavi
MaviFırat Can Ayvaz · Destek Yayınları · 202433 okunma