2025 17. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2025 17:30
Yakub’un Tünelleri ~ Mehtap Altan . Alıntılar; . ey hıncını önce zayıf olanın yarasından alan insanoğlu! . susturun içimdeki kanamış şıvgın öpüşlerini! ruhumun kangren dudaklarından yatalak düşler firar edecek . anma kelimelerinle emi? ve hatta yanma! . dilimin ucuna yuva yapan meczup gül tomurcuğu! dikenin yazgına hançer olunca duyacaksın boşluğun genzine çöreklenen sudan çıkmış balık telaşını! görmek yok bu lisanda duymak var uymak var acının ritmine uyumak var uyanmanın cenderesine... ve uğunmanın kıyısında huzuru sobeleyen zamana ağyar olmak var hasretin vuslata sadakatince... . kaşıkla verilenin kepçeyle alındığını öğreten hikâye sana da size de ona da ha unutmadan! ıskalanmış hayatın ön sözü sana da k ü s t ü m… . kıyılarıma demir atmış celladını büyütür bir sıkımlık canında yağmalanan umudum . Kitap Yorumu; Artık klasik bir hal alacak bu sözüm “Şiir kitaplarına yorum fazla yapmıyorum” diye ve hep şunu söylüyorum. Şiir güzel kelimeleri bir birine yakışan, yan yana süslü ve afilli kelimeleri getirip seviyorum kaçıyorum gibi lügatlardan ziyade düz yazı gibi olup ama içinde yaşanmışlıkların kokusunu sizin üzerine sürmesi ve iz bırakması işte bu kalem de, işte bu yazar da, bahsettiğim bileşenlerin oluşması ile belli başlı şiir sevdiğim Yazar değil de “Şair” diye adlandırdıklarımın arasında yerini alıyor. Hemen hemen okurken her gün bir kaç şiirini paylaştım belki de hikayede görenler kitaba ortak oldular ordan okudular veya bakıp geçtiler gerçekten yorum okuyan birileri var ise gerçekten kitap sevenlere duyurulur okunası bir şiir kitabıdır! Ve bence şair şuanki durumundan daha fazla bir yeri de hakediyor diye düşünüyorum. Nedenine gelecek olur isem de başka kitaplarını da okudum, öyküleri olsun, şiirleri olsun kalemi güçlü ve yaşanmışlıkların dolu olduğu kelimeler dökülüyor kaleminden. Kitapla kalın!
Yakub'un TünelleriMehtap Altan · AZ Kitap · 202516 okunma