Nera'nın Yolculuğu
2025 82. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2025 20:54
Nereden başlasam acaba... Neva seriyi uzattıkça ilişkileri yüzeysel geçiyor olabilir mi? Her kitap bir öncekinden çok daha problemli olmaya başladı. Konusundan bahseden incelemeler var ve ben konusuna girmeden yorumlarımı yapacağım. Spoiler içerir haberiniz olsun. Öncelikle Nera (kadın karakterimiz) her şeyi o kadar çabuk kabulleniyor ki okurken delirmemek elde değildi. Kendisini her açıdan takip eden adama saplantılı bir şekilde çekiliyor. İkisinin kesinlikle aşık olduğunu düşünmüyorum. Bu bir kurgu tamam ancak babasını öldüren adamı, yıllar sonra gördüğü zaman sorduğu tek şey 'nerelerdeydin? Öldün sandım.' BABANI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ ADAM. Her şeyi affediyor ve kadının kitap boyunca sorguladığı tek şey KAİ NEREDE? Kai ise kendi yaralarını saran kadını koruma içgüdüsüyle takip edip saplantı haline getiriyor. Bu kadar. Cidden bu kadar. Aralarındaki duygusal ilişkiyi asla aktaramamış. Zaten kitabın üçte ikisi sürekli geçmiş şimdi diye geçip gitti. Kai ve Nera sahneleri basit diyalogdan öteye geçmiyordu ve tak Kai 2-3 ay ortalardan kayboluyordu. Yani birbirlerine aşık olup anlaşacaklarını düşünmeleri için yeteri kadar birlikte olup konuşmadılar bile. Bir yıldır beraberiz diyor kardeşine Nera, ama o bir yılda toplasan 5-6 saat vakit geçirmediler. Serinin önceki kitaplarında -Ajello'nun olduğu kitaptan bahsediyorum- orada Ajello'ya meydan okuyan bir Nera okumuştuk. Ama bu kitapta karakter gelişimi o kadar fazla zaman atlaması üzerinden yapıldı ki geriye kalan üçte birlik kısımda zaten herkesin itaat ettiği bir Nera okuduk. Kai ile yüzeysel ve duygu barındırmayan ilişki ardından ilk kadın don olan Nera'nın yolculuğunu da hızlıca yazıp geçmiş. Ben ne ilişki okuyabildim ne mafya savaşı ne kızını mafyadan korumak isteyen annenin savaşını ne de Kai'nin kızıyla olan ilişkisini.... Hiçbiri yoktu. Sanki acelesi var ve taslak yazıp detay eklemeyi unutmuş gibi atlayarak geçmiş her seferinde. Kitap o kadar oturtulmamış ki her şeyi eksik. Serinin diğer kitaplarına kıyasla net bir konu yoktu. Ayrıca karakterleri kusurlu yazacağım diye yemin ederim psikopat saplantılı ruh hastalarını yazıyor. Kai baya saplantılıydı. Mafya kitabı olmasına veriyorum. Geriye serinin Sweet Prison kitabı kaldı. Onunla ilgili pek bir merakım yok ve aldığım duyumlara göre en az bunun gibi slow burn ve atlamalı geçiyormuş. Bakalım. Onu da okuyup seriyi kapatacağım. Neva Altaj sevgimi profilime bakıp bile görebilirsiniz ama seriye yeni kitap ekledikçe hiç ediyor.
#çevirigiller
Darkest SinsNeva Altaj · Neva Altaj · 2024652 okunma