Perfectly Imperfect #10

9781961423473
İngilizce

2024 261. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 20:01
Perfectly Imperfect serisi devam ediyor 10.cu kitaptayız ama bu kitap pek mutlu etmedi beni . Zahara 9.cu kitaptan tanıdığımız bir karakter Nera'nın kız kardeşi vitiligo hastalığı var yani vücutta kısmi beyaz lekeler . Zahara 'nın annesi ölünce babası tekrar evleniyor . Evlendiği kadının büyük bir oğlu var Massimo ve Zahara ile arası 18 yaş . Kızın babası mafya başı gibi yüksek konumda ama adamda kapasite yok ve aslında yaşı küçük olsa bile her işi Massimo idare ediyor . Zira onun babası aslında başa geçecekken öldürülmüş ve çocuğunu bu iş için erkenden yetiştiriyormuş . Massimo 20 yaşındayken cinayet işleyip hakim ellerinde olduğu halde 18 sene ceza yiyor . Zahara hastalığı yüzünden sıkıntılı sorunlu ama son derece akıllı bir kız 13 yaşındayken falan bir şekilde hapiste yatan Massimo ile mektuplaşmaya başlıyorlar . Kız resmen adamın aile içi casusu oluyor akılıda ve çok faydalı . Massimo hapisten çıkınca 38 yaşında bu arada kızla beraber yaşıyor üvey kardeş ama zerre kan yok tanışıklık sadece mektuplarla . Bir süre sonra tabi kız buna zaten hafiften aşık adamda aşık oluyor işleri çözüp yeni Don olma evresi yaşanıyor . En yakınında olan kitabın başından beri anladığımız hain ortaya çıkıp sonda olay yaratıyor vs . Sıkıntı kitabın neredeyse % 40 kadar çift karşılaşmıyor bile geyik mektuplar okuyoruz . benim çiftlerin ayrı olduğu uzun zaman dilimlerine biraz antipatim var en azından hızlı geçilmeli o dönem . Massimo 'nin bir yan iç sesi var ama çok gerzo bence olmamış yani . Adam inanılmaz kontrolsüz bir sığır davranışlar sergiliyor kıza değil ama arkadaş 18 sene hapiste kalmışsın Don oluyorsun . Genel kontrol sakinlik nerede manyak gibi haller falan .
2025 193. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2025 12:04
Bu kitabın sevmediğim tek bir yanı bile yok, Massimo’nun hapisten çıkıp don olmadan önce Zahara ile mektuplaşmaları yeterli uzunluktaydı ve gerekliydi. Keşke Massimo’nun alter ego’suna daha fazla yer verilseydi, ben sevdim onu da. Hainin kim olduğunu öğrendiğimde şaşırmadım, hatta başkadı çıksaydı şok olurdum. Umarım bir ara Peppe’nin de kitabını okuruz. Exhibitionism olayı çok masum kalmış
Dark romance
sweet prison
·%55 (210/376 syf.)·
Spoiler içerecek ⁕⁕ Kitap çok durgun geçiyordu. Neredeyse yarıladım fakat araya bir şeyler girdi ve sonra okuma isteğimi de kaybettim. Hiç ara vermesem devam edebilirdim belki. Massimo'yu hiç sevmedim açıkçası. Zahara'yı da sevmedim. Bana çok donuk geldi. Bir önceki kitapta da soğuk gelmişti. Yazarın gizemli haller yaratmaya çalışması ben de işe yaramadı. Kendi kitabına geçtiğimdeyse yine bir heyecan alamadım. Elle tutulur bir olay da yoktu. Massimo hapisten çıkıyor ve liderliğe geçmeye çalışıyor ama hiçbir gerilim olmuyordu. Bir önceki kitapta hissedilen duygu derinliği ve karakter gelişimi maalesef bu kitapta yoktu. En son zaten öyle bir sahne vardı ki, beni kitaptan soğuttu. Massimo, Zahara uyurken kızın odasına girdi ve onu izlerken tahrik olup kendini tatmin etti. Zahara uyumuyordu ama adam uyuduğunu düşünerek yaptı. Bunun sıcak bir sahne olması gerekiyordu sanırım?? Benim için mide bulandırıcıydı. Taciz ettiğini hissettim çünkü rızasız bir şekilde gizlice, kızın alanında yapılan bir eylemdi. Bu tür sahnelerden hoşlanmayanlar için bahsetmek istedim. Neva Altaj
#çevirigiller
2024 130. kitabı
9,5/10 <3 Bu kitap 9.kitabın devamı gibi düşünebiliriz ve bence 9u okuyup bu kitaba geçmeniz daha iyi olur. Kitabın tropelarını kontrol edin ve hoşuna gitmiyorsa bence devam etmeyin. Çünkü üvey kardeşlik(kan bağı yok) ve 17 yaş farkı var. Birbirlerini en son Zara daha bebek sayılabilecek yaştayken görüyorlar ve Massimo hapise giriyor. Çok uzun yıllar da ceza alıyor. Bu sırada Zara kendi hayatında zorbalığa, yok sayılmalara maruz kaldıkça iyice içine kapanıyor ve hiç hatırlamadığı hapishanedeki üvey kardeşine mektuplar yazmaya başlıyor. Bu mektuplar sayesinde Zara’nın zekasını fark edince ona casusluk teklif ediyor ve Zara bunu kabul ediyor. Bence kitap çok güzeldi yani nasıl aktı gitti anlamadım. Beni rahatsız eden çok ufak şeyler oldu ama yine de çok puan kıracağım detaylar değillerdi. Ülkemizde bu kitabın çok sevileceğini düşünmüyorum ama bence ön yargıyla yaklaşmayıp bir şans vermelisiniz <3
Edebiyat & Roman
Hayal kırıklıklarım bitmiyor
2025 83. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2025 13:53
Serinin son kitabı da bitti sonunda. Hızlıca başlıyorum. Kendi düşüncelerimle yorumlayacağım. Spoi içerebilir Zahara, önceki kitapta okuduğumuz ve onlara karşı iyi bir baba olan adamın ardından iş çevirip onu karakteri yüzünden küçümsüyor bariz bir şekilde. Tamam babası mükemmel bir baba değil ama zihnindeki ve bulundukları şarttaki babalara göre de kötü bir baba değildi. Zahara, derdini anlatmadan sorunlarının çözülmesini falan bekliyordu. Erkek karaktere mektup yazarak derdini anlattıkça erkek karakter onun sorunlarının çözüm yolu oluyor ama bu açıklığı ne kız kardeşine ne babasına yapıyor ve sonra ben yalnızım kimse beni anlamıyor herkes beni zorbalıyor diye triplere giriyor. Kitabı okurken üç, dört kere mola verip geri dönmem gerekti. Çünkü çok sıkıldım. Hele ki ilk 230 sayfanın mektuplardan oluşması ve zaten Karanlık Günahlar gördüğümüz olayları bir kez daha zahara ve massimo bakış açılarıyla okumak çok sıkıcıydı. Birde Karanlık Günahlar dan sonra bu kitap geldiği için birbirinin devamı gibi olduğundan tekrarların olmamasını isterdim. Ana karakterlerin arasındaki ilişkiyi bana hiç geçmedi . Mektup arkadaşlığından başlayan bir ilişki adamı görür görmez ikisinin de birbirini aşkı ilan etmesi ile sonuçlandı. Ama erkek karakter zaten kadın karakteri stratejik olarak kullandığını söylüyor 200 sayfa boyunca ve kadın karakterde bunun bilincinde. Erkek karaktere bilgi taşıdığının farkında ve aniden yüzyüze gelmeleri birden birbirlerine sırılsıklam aşıkmış gibi hissetmelerine neden oldu. Birbirlerinin zekasına aşık oldular sözde ama geçmedi yani. Üvey kardeş trope’nuda öylesine kullanmış gibiydi. Seri ilerledikçe kullandığı argümanlar kitaba hizmet etmiyor biz sadece birliktelik çerçevesinde ilişki yaşayan çiftleri okuyoruz. Aralarındaki duygusal gelişim hiçbir şekilde
#çevirigiller
Tutsak Duygular
2025 82. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2025 19:13
Herkese Merhaba, En düşük neva puanımı verdim galıba , benım kurallarımın en baştakilerden birini bozmuş, herkesten beklerdımde nevadan beklemezdım... Zaten yaş farkının fazla olması sınırımı bozmuştu, (21- 40 ) . Bir önceki kitaplardan biliyorsunuz zaten, üvey abisi olan Massimo ile mektuplaşan Zahara’nın hikayesini okuyoruz. Kitabın yarısına kadar zaten adam hapishanede oluyor. Bu sürede kız zaten büyümüş oluyor. Kız zaten üvey abisine 14 yaşından beri aşık, adam ise onu ilk gördüğünde aşık oluyor kız o zamanlarda 18 yaşında fılan galıba... ikiside bence aşırı leş karakterlerdi. Bebekliğini biliyor kızın yaaa iğrenç resmn... Nasıl yaparsınız bu neva haa nasıl... teşhircilik asla kabul etmediğim şeylerden biridir. Asla kabul edemem buda benım türkan şoray kuralarımdan biridir. Şok oldum şok okurken, dedim herhalde adamları dışarı cıkartacak, çıkartmadılarrrrrrrrr.... Massimo diğer capolarla toplantı odasında toplantı yaparken bu içe dönük, kımse ile iki laf edemeyen kız, üzerinde sadece massımonun gömleiği ile odaya gırıp kucagına otuyor ve başlıyorlar şevişmeye.... yukarı aşağa olayı var ama inlemeler cığlıklar fılan kızdan cıkmayan ses yok , adamları cıkartıyım mı dıyor massıomo, kız hayır kalsınlar dıyor , tahrik oluyormuş kaşarrrrrr... masımoda ayrı bır gavattı. Sonra işte bu oldu ulennnnn kitap sonu bir daha son sahneeeeedeee , kızın düşünceleri okuyun bidee oro........ zor tutuyorum kendimiii, iğrençti iğrenççç... ben senin yazacagın kıtabın taaa..... Bu kıtabı yok saymak ıstıyorum nevaaa nevaaaaaa
Dark romance
2025 41. kitabı
Uzun uzun okumalar sonucunda aslında bu türü çok fazla sevmediğimi zaten fark etmiştim. Fakat bu seriyi gerçekten seviyordum, ta ki bu kitaba kadar. Bu zamana kadar seride eleştirdiğim tüm kitaplardan özür diliyorum. Çünkü bu kitap en kötüsü hatta tüm zamanların en kötülerinden biri. Yaş farkı olayından çok hoşlanmıyorum, üstüne buradakiler üvey kardeş ve erkek karakter her ne kadar hatırlamadığını iddia etse de kız karakterin bebekliğini biliyor. Ve sadece cinsel bir yaklaşım var. Hiç duygu yok. Varsa da bana gram geçmedi. Ayrıca kızın odasına girdiği sahnenin korkunçluğundan bahsetmek istemiyorum. İğrençti. Kitap bir de üstüne üstlük uzun. Ve ben indirimden o kadar kitap arasından bu kitabı aldım… gerçekten beni büsbütün sinir etti, bu seriye bu kitabı hiç yakıştıramadım. Seri de zannedersin filozoflar, âlimler serisi ndjdnnsnsns. Ama bu kitap olmamış buradan yazara sesleniyorum. Uzun bir seri yazmak isteyebilirsin, bir noktada kötü karakterlerin de tükenmiş olabilir. Ama bu ne konusu olmuş ne karakterler hiçbiri olmamış.. readbooksread ‘un yorumu çok daha detaylı ona bakabilirsiniz.
2025 79. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 20:53
Kusursuzca Kusurlu serisinin son kitabının yorumu ile geldim.Tam bir hayal kırıklığıydı,serideki en kötü kitaptı benim için.Serinin hatrına 1 vermedim yoksa bu puan da fazla. Konusu,Massimo ile Zahara anne ve babalarının evlilikleri sebebiyle üvey kardeşler.Massimo, Zahara bebekken(!)cinayetten hapse giriyor.20 yıl boyunca üvey babası aracılığıyla mafyayı yönetiyor.Zahara 14 yaşındayken hapisteki abisine bunaldığı bir zamanda mektup yazıyor.Bir süre bu şekilde devam diyor .Bir gün Massimo da mektuba cevap veriyor.Bu şekilde mektuplaşmaya başlıyorlar.Zamanla bu mektuplar Zahara’yı Massimo’nun dışarıdaki casus haline getiriyor.Mektuplarda şifreli bir şekilde ailede olan olayları anlatıyor.Sonrasında birbirlerini babalarının cenazesinde ilk defa görüyorlar.Bu olaydan üç yıl sonra da Massimo hapisten çıkıyor ve ikilinin yaşadıklarını okuyoruz. Spoiler!!! Bol spoilerlı bir yorum olacak lütfen ona göre devam edin bundan sonra.Üvey kardeş trope u benlik değilmiş arkadaş bir kez daha anladım.Hele bebeklik halini bilen bir abiden bahsediyorum.Sürekli onun bebekliğini bile hatırlamıyorum sözlerini okuduk ama geç o işleri yazarcım.Tamam birbirlerini görmeden yıllarca mektuplaştılar ama mektuplar hep aile ile ilgili Casusluk içeren şeylerdi.Yani duygusal anlamda tek tük mektup yazılmış,bunlar hangi ara birbirlerine aşık oldular orayı anlamadım.Sonra birbirlerini ilk kez babalarının cenazesinde görüyorlar ay çok şükür Zahara 18 yaşında artık her şey yasal.Bakın yaş farkı olabilir ama benim bebekliğini bildiğin bir yaş farkı okumayı midem kaldırmıyor.Daha önce tanışılmamış ilişkilerde olabilir anlıyorum ,bu tarz okuyup sevdiğim hikayeler var.Ama bu kitaptaki durumu sevmiyorum. Diğer rahatsız edici şeyler ,birbirlerine aşık oldular zaten karşılaştıktan sonra aradan 3 yıl
2025 12. kitabı
Cringelikten geberdim. Her şey o kadar cringe ve saçmaydı ki şok olursunuz. Kafam o kadar allak bullak ki hepsini toparlamaya çalışacağım. Altaj, kitabın ilk sayfasına serinin bütün kitaplarının troplarını yazmış. Birlikte konuşalım. Yaş farkı – 11 kez (bütün kitaplarda var) Aşırı sahiplenici/kıskanç erkek kahraman – 9 kez Sadece kadın kahraman onu sakinleştirebilir – 3 kez (sadece 3 kitaba yazmış ama her kitapta var) “Ona dokunursan ölürsün” – 3 kez (sadece 3 kitaba yazmış ama her kitapta var) Adam herkesten nefret eder – 3 kez (sadece 3 kitaba yazmış ama her kitapta var) Yazar resmen karakterlere gün sayıyor. 18 yaşına basar basmaz kızları, 35–40 yaşlarındaki sinir sorunları ve psikolojik problemleri olan amcalara yamıyor. Ve bütün bu “amcalar”, manyak birer psikopat olduğu için kadının bir saniye yanından ayrılmasına bile kriz geçiriyor. (Bunu da “kıskanç erkek” diye yutturmaya çalışmışlar.) Tabii ki bu sinir krizini sadece kadın kahraman giderebiliyor. Erkek karakter herkese b.k gibi davranıyor, vuruyor, dövüyor, öldürüyor; ama ne hikmetse bütün bu problemler kadınla son buluyor. Birbirleri için birini öldürmek/biriyle tehdit etmek… Her kitabın sonu, başı, ortası full bu şekilde. Ve bu romantik olarak lanse ediliyor. Bu kitapta “üvey abi” tropu var. İĞRENÇ, tek kelimeyle iğrenç. Massimo birini öldürerek hapse giriyor ve hapiste kaldığı sürece içeriden mafya örgütünü yönetiyor. Üvey kardeşi Zahara ise ona mektuplarla yardım ediyor. Hapiste tabiri caizse kafayı tırlatmış, çoklu kişilik bozukluğuyla çıkan mafyamız, üvey kız kardeşiyle evleniyor. Ve son sayfalar... Sanırsın ergen bir kız yazmış gibi saçmalıkları romantize etmiş yazar. Puanım 0 bunlar romantize edilecek şeyler değil. Kitapları tutunca aynı kitaptan 10 tane daha yazmış. Vasatın altı.
2025 45. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 13:44
Bu seriye yaptığım her incelemeye sanırım hep aynı şekilde başlıyorum. Bu seriyi seviyorum. Yazar bana ne yaptı hiçbir fikrim yok. Kitap darkrom ve yaş farkı var. Sevmeyenlere uyarı!!!!! Zahara vitiligo hastalığı yüzünden küçük yaştan itibaren dışlanmış biri. Ablasının başı derde girmesin diye (çünkü son olayda müdahale etti diye babalarından azar yiyor) hapishanedeki üvey abisine (kan bağları yok) yaşadıklarını yazıyor. Massimo'da bu durumu kendi çıkarı için kullanmaya başlıyor çünkü aslında Boston Cosa Nostra'yı gölgelerden yöneten odur. Zahara'nın görünmez olmaya çalışan kırılgan bir kızdan güçlü ve istediğini elde etmeye kararlı bir kadına dönüşmesini okumak güzeldi. Ayrıca Massimo'nun herkese parlayan ama sadece kızımıza olan tatlı tarafını okumakta öyle. Alter Egosu'na biraz daha değinilmesini isterdim konuşmaları sevmiştim. Yine güzel bir kitaptı. Sonraki kitap Arturo ve Tara tabikide yine heyecanla bekliyorum. (⁠♡⁠ω⁠♡⁠ ⁠)
2025 Okuma Raporları

Neva AltajYazar · 5 kitap
Neva Altaj, çağdaş mafya romantizmi türünde eserler veren bir yazardır. Edebiyata olan tutkusunu erken yaşlarda keşfetmesiyle başlamış ve bu tutkuyu profesyonel yazarlık kariyerine dönüştürmüştür. Yazar, eserlerinde okuyucularına hem romantik hem de gerilim dolu hikayeler sunarak, onları farklı duygusal yolculuklara çıkarmaktadır. Altaj, kariyerine devam ederken, yeni hikayeler ve karakterler yaratmayı sürdürmektedir.