2025 106. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2025 00:51
Hellööğğ DOBARLANIN Millet yeni bir kalem keşfetmişim. Ben oğlak burcuyum, ortalıkta çok dolanan kitap gördüğümde esefle gınayan bakışımı atar, hem merak eder hem de kitaba bilenirim. Taa ki o kitap benim ponçik ellerime geçene kadar. Ve radarıma bir kez girdiyse o mutlaka er ya da geç benim olur. Şimdi bu kitabın farklı bir yayınevinden baskısı vardı. Kitabı ordan gözüme kesmişim ki etrafımda okumayan da kalmamıştı. Üstelik ne kankitolarım ne de başkaları kötü yorum yapmamıştı. Bir Yazar arkadaşım bana, yazarın kalemini övünce dayanamadım. Eh yazarın da gözü benim üstümdeymiş meğerse aldık kitapları. Şimdi o meşhur soru geliyor: Övülmeye gerçekten değdi mi? Cevap: Evet, kesinlikle! Edit kısmından pek hoşnut olmasam da bu zekice hazırlanmış olay örgüsü için benden tam puan aldı. Şimdi Bi edit için kalp kıramam, Sezar'ın hakkı Sezar'a. Kurtlar Vadisi dizisinden sonra hiçbir kurgu tam olarak hayal ürünü sayılmaz, düşüncemi kanıtlar niteliğinde bizim Adsız paşa. Adı cidden Adsız, çünkü ne onu yetimhaneye bırakanlar ne de sonrasında tam olarak kalıcı bir ismi olmamış. O devletin çocuğu olmuş, devlet vatan için yetiştirmiş bir kurt yok daha çok ejderha bu. Ya da ikisinin karışımı. Siz Adsız'a söylemeyin maazallah bulur beni de mahveder. Son görevinden sonra yıllar önce ölmüş birinin yerine geçip ailesinin kötülük ağını çökermesi görevi veriliyor ona. Bu gerçekten en zor görevi oldu, çünkü rolüne büründüğü karakterden o bile nefret etti. Aslında tek istediği onu terk eden ailesinin kim olduğunu öğrenmek ama onu da sonra Öğreniyor. Ben #adsız 'ın intikamcı yanını çok sevdim. Alaycı umursamazlığına bayıldım ve çoğu zaman kahkahalara boğuldum. Yazarın kadın olmadığını bilsem bunu bir erkek yazar yazmış derdim. Çok gerçekçi ve mantıklı tepkiler, psikolojik detaylar. Kurgu bile olsa mantıksızlık hakkınız değil yazarlar. Radarıma girerseniz, sizinle ömrüm sonuna kadar dalga geçerim, ağzıma düşmeyin Derin Devlet işlerinin döndüğü, mafyatikliğin ve aşiretini de senin de (diye başlayan o meşhur ses kaydı) derken, Ferah adında pisliğin ortasında kızçe ile yakınlaşmak zorunda Adsız. Çünkü babişkosu kirli işlerin lideri. Dehşet ve ibretle
AdsızSelin Şafak · Hasrem Yayınları · 202541 okunma