Puan vermedi·202 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Haziran 2025 21:53 Ray Bradbury’nin Fahrenheit 451 adlı eseri, yalnızca bir bilim kurgu değil; düşünmenin, sorgulamanın ve okumanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatan çarpıcı bir distopya.
Benim için biraz geç kalınmış bir okuma olsa da, tam da doğru zamanda karşıma çıktı. Bilim kurgu türünü seviyorum çünkü geçmişte “kurgu” gibi görünen fikirlerin, bugünün gerçeği olabildiğini gösteriyor.
Bu kitapta, kitapların yasaklandığı ve yakıldığı bir dünyaya götürülüyoruz. Fazla detaya girmeyeceğim, çünkü herkesin bu dünyayla kendi gözünden yüzleşmesi gerektiğine inanıyorum. Ama şunu söyleyebilirim: Kitapta anlatılanlar bize hiç de yabancı değil. Belki isimler farklı ama alıştığımız birçok şeyin bu dünyayla benzerliği düşündürücü.
Fahrenheit 451, kitapların değerini ve bizi insan yapan şeyin aslında düşünmek olduğunu hatırlatıyor. Okumaya kıymet veren herkesin yolunun bir gün bu kitapla kesişmesi gerektiğine inanıyorum.