2018 1. kitabı
Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan’ın birlikte kaleme aldığı “Öğretmen Olmak Bir Can’a Dokunmak” kitabı ikilinin karşılıklı konuşmalarından meydana geliyor , kitap genel olarak soru cevap şeklinde ve bu cevapların üzerinden açıklamalardan oluşuyor.Doğan Cüceloğlu İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş ve Bilişsel Psikoloji alanı üzerine çalışmış. İrfan Erdoğan eğitim ve öğretim alanında okuyan, araştıran önemli şahsiyetlerden.Yurtdışı eğitiminden sonra Türkiye’ye dönmüş ve göreve başlamış hala görevine devam ediyor. Bu iki isimde eğitim ve öğretim alanında araştıran, emek veren önemli kişilerden. Bu kitabı okuduktan sonra ülkemizin eğitim ve öğretimini geliştirmeyi hedefleyen çok daha fazla insana ihtiyacı olduğunu farkettim.Bu kitapta öğretmen olmak ve öğretmenlik yapmak arasındaki farka değiniyorlar. Cüceloğlu ve Erdoğan’ın asıl amacı öğretmen olmayı anlamlandırmak.Aslında kitabın özünü bu kavramlar açıklıyor: Öğretmenlik yapmak değil öğretmen olmak.
Eğitim
Öğretmen OlmakDoğan Cüceloğlu · Final Kültür Sanat Yayınları · 20138,5bin okunma