2025 42. kitabı
Ruth Ware takma adıyla bilinen Ruth Warburton, İngiliz psikolojik gerilim yazarı. 10 Numaralı Kamara, Karanlık Ormanda, Yalan Oyunu ve Bayan Westaway’in Ölümü dilimize çevrilmiş en bilinen ve beğenilen romanları. Jack Cross ve kocası Gabe Medway siber güvenlik uzmanları. Gabe, bilgisayarında kurumsal bilgi güvenliği sistemlerindeki dijital açıkları ve kusurları keşfederken, Jack fiziksel olarak sahada çalışıyor. Her ikisi de bu işte kusursuz. Hatta şunu söylemeliyim ki şimdiye kadar okuduğum korsanlık, siber saldırı ağları vs. tarzındaki suç temalı romanlar içerisinde iletişimlerini en beğendiğim çift olabilirler. Ta ki Jack bir gün işten eve geldiğinde acı bir şok yaşayana, kocasını vahşice öldürülmüş halde bulana kadar.. Kitap ilk sayfadan itibaren bir tempo yakalasa da asıl vurucu olaylar Gabe’in ölümünden sonrasını kapsıyor. Jack’in sınavı da tam olarak bu noktada başlıyor, daha olayın şokunu atlatamadan polisin baş şüphelisi haline geliyor. Hal böyle olunca çareyi, polise dert anlatmak yerine kocasının ölümünü araştırabilmek için kaçmakta buluyor. Jack’in anlatımıyla şekillenen ve geri sayım formatıyla yazılan bölümler nabzı hızlandırmasına rağmen kitap benim için psikolojik gerilimden ziyade aksiyon türündeydi. Heyecanın pik yaptığı anlar bile çoğunlukla kaçma-kovalama sahnelerinde mevcuttu. Yazardan okumaya alışık olduğumuz tekrar ve detaylar, bu kez kitabın olay örgüsü nedeniyle fazla gözüme batmadı. ‘O Kız’ kitabından daha çok sevdim. Ufak bir sitemim, şüpheli sayısının azlığına olabilir. Ufak dediğim de takdir edersiniz ki bir cinayet kitabının %80’i. Şahsen 400 sayfalık bir kurguda son ana kadar kıvranıp karın ağrısı çekmek isterim, kitaptan beklentim bu yönde olur. Biraz daha karanlık gizem unsurları pastanın çileği olurdu. Bir kitabında bunu başarmış olarak çıkacak karşımıza inanıyorum. Bu haliyle de karnımı doyurdu, orası ayrı..
Gerçeğin İzindeRuth Ware · The Kitap · 2025141 okunma