2025 28. kitabı
Yazar, otobiyografik hikayesini kısa aralıklarla hem geçmişe hem de günümüze dönerek anlatmaya çalışmış. Ancak anlatımda yer alan kopukluklar, pek çok konunun havada kalmasına neden oluyor. Kitapta, yazarın babasıyla olan ilişkisine verdiği önem daha belirgin bir şekilde ortaya çıksa da, anlatımın geçtiği dönem olan ileri yaşlarındaki hayatı hakkında pek fazla bilgi edinemiyorsunuz. Bir trafik kazasında kaybedilmiş bir eş ve yetişkin iki kız çocuğu olduğu bilgisi ise kitapta yalnızca bir ya da iki paragrafta geçiyor. Yazarın çocukluk dönemindeki annesi ve kız kardeşiyle olan ilişkisi de adeta geçiştirilmiş. Çocukluk arkadaşı Jon ile ilişkisine kitabın başında uzun uzun değinen yazar, bu arkadaşının bir şekilde ortadan kaybolması üzerinde hiç durmamış. Bunların dışında, sürekli olarak içinde bulunulan ortamların tasvirine fazlasıyla yer verilmiş. Bu bölümler yerine yukarıda bahsettiğim eksikliklere biraz daha alan ayrılsaymış, belki de bu kopukluklar oluşmazmış. Bana göre, okunmasa da çok büyük bir kayıp olmayacak bir kitap.
At Çalmaya GidiyoruzPer Petterson · Metis Yayınları · 20211,486 okunma