2025 32. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2025 00:03
#kitapyorumu Neva Bulvarı- Gogol . . Herkese merhaba. Geçen haftalarda okuduğum kitabın yorumu ile geldim. Yazar bizi Neva Bulvarı’nın ışıklı, renkli dünyasına, süslü vitrinlerine götürüyor. Burası, Rusya’nın en canlı, hareketli ve işlek bulvarlarından birisi. Gogol, saat saat bize o bulvarda kimlerin ne amaçla dolaştığını anlatıyor. Okurken o sokak ve insan betimlemelerine bayıldım. Ve bu bulvarda bir ressam ve bir subayın peşine takılıyoruz. Ressam Piskarev çok çekingen bir karakterken, subay Prigov ise neredeyse narsist bir karaktere sahip. “Bu ikili bulvarda iki kadının pesine takılıyor” diyeyim ve okumamış olanlar için burada bırakayım. Özellikle hikayenin ikinci kısmında Gogol, “Burun” öyküsüne bir selam göndermiş. Bu detaya bayıldım. Kitap bize toplumun iki farklı kesiminden karakterleri gösterirken, toplumsal sınıf çatışmasını da anlatıyor aslında. Kısacası bu bulvarda ihtişam da var, sefalet de var. Ben çok sevdim. Diğer klasik eserleri gibi olmasa da akıcılığı yönüyle kendini okutan bir kitap oldu benim için. Klasik eser diyemem tabi ki. Bence tabi Eğer siz de Rus Edebiyatını, öykü okumayı ve Gogol’ün kalemini seviyorsanız bu kitabı okumanızı öneririm. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 🪻 . . #books #book #kitap #kitaplar #okudum #kitapönerisi #kitapöneri #gogol #keşfet Nikolay Gogol
Neva BulvarıNikolay Gogol · Dokuz Yayınları · 20222,449 okunma