2025 28. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2025 22:51
En sevdiğim yazarlardan biri @tarik_tufan 🩵 bütün kitaplarını okumakla beraber son çıkan kitabını da tabi ki okumadan edemedim. İstanbul’un tozlu tarihinden gelen bir eser... Vefa Semtinde ayakta kalmaya çalışan bir konağın hikayesi: Canfeda Konağı... Geçmişten geleceğe süregelen bir aile dramı... Kitabın hem ana karakteri hem de anlatıcısı olan Halide... Ruhunun hapsoldugu konaktan kurtulmak için kapının açılacağı günü bekliyordu. Sonunda konağı satmak zorunda kalan (Zeliha-Cihangir-Nihal) kardeşlerin yıllar sonra son kez konak kapısının kilidini açmasıyla başlıyor bütün her şey ve geçmişe dair ne varsa hepsi pul pul önünüze dökülüyor. Satırları okurken geçmişe dair pişmanlıklarınız, keşkeleriniz, üzüntüleriniz de bir bir hafızanıza hücum ediyor. Kitap aslında iki farklı zaman diliminden oluşuyor. Olayların anlatıldığı şimdiki zaman ile geçmişte yasanan zamanın birbiriyle harmanlanıp sonunda birbirine bağlanması ile son buluyor. Yazar, okuyucuyu konusuyla, anlatımıyla ve her zamanki gibi akıcı diliyle kitabın sayfaları arasına çekiyor. Bir çok arkadaşıma da önerip sevdirdiğim bu değerli yazarı okumanızı canı gönülden tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim... Gece Açan Çiçekler Tarık Tufan
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,4bin okunma