Filikadaki Yabancı
2025 8. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 00:02
Filikadaki yabancı... Tamamen tesadüfen karşıma çıkan bir kitaptı. Arka kapağını okuduğumda çok ama çok ilgimi çekmişti ve kesinlikle bunu okumalıyım demiştim. İyiki de okumuşum. Kitabın Türkiyede bilinir olmaması yine şaşırtmadı. Yurt dışına baktığımda bilinen bir kitap ve #1 New York Times Çoksatan olmuş. Neyse kitap yorumuna gelecek olursak: Kitap çok önemli ve başarılı insanların Galaxy isimli bir geminin ölümcül kazasının ardından filikada sürüklenen yolcuların hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. 3 gün yemek ve su sıkıntısı çekmeye başladıkları sırada dalgaların arasında birini görüyorlar ve onu filikaya çekiyorlar. Yabancı "Ben tanrıyım" diyor ve haliyle kimse ona inanmıyor. Kitap bize tanrı gerçekten karşımıza çıksaydı ne yapardık sorusunun cevabını arıyor. Kitap çok akıcı bir dille ve sürükleyici bir anlatımla yazılmış. Kitabı okuduğunuzda içinizde bir şeyler etkilenmeden durmuyor. Bence kitap bir şansı kesinlikle hak ediyor. Çok büyük beklentiler içine girmezseniz sizi alıp sürükleyecektir. Eğer günün birinde bu kitaba şans verecek olursanız bence pişman olmazsınız. Sağlıkla ve kitaplarla kalın
İnceleme
Filikadaki YabancıMitch Albom · Nemesis Yayınları · 202384 okunma