Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 28 Haziran 2025 15:05 Kassandra; Troya Kralı Priamos ve Hekabe'nin kızı, Hektor ve Paris’in de kardeşidir.
Kassandra, Apollon’a istediğini vermediği için, geleceği görmesine rağmen kimseyi buna inandıramamakla lanetlenmiştir. Truva Savaşı’nda gerçekten de öyle olmuştur. Yenilecekleri konusunda çevresini uyarsa da kimse ona inanmamıştır. Kassandra kadın olarak zor zamanlar geçirmiş, çevresinden hakettiği saygıyı görmemiştir. Truva savaşı sonrasında da Agamemnon’un esiri olarak Sparta’ya götürülmüştür.
Eserde Kassandra’nın öyküsüne, Truva Savaşı’nın pek bilinmeyen ayrıntılarına, o dönemdeki bir kadının yaşadıklarına yer verilmiştir. Bu kitabı okuyana dek Truva Savaşı’nı hep Yunanlılar’ın gözünden okuduğumu farketmemiştim. Bu kitap ile birlikte resmin diğer tarafını da görme fırsatım oldu. Savaş sonrası esir düşen Truvalı kadınlar hakkında pek çok kitap okumuştum fakat savaş sırasında da neler yaşadıklarını görmüş oldum. O nedenle bu kitabı okuduğum için mutluyum. Yine de bu eseri Truva Savaşı’na biraz hakim olarak okursanız çok daha anlaşılır olacaktır. Böylelikle pek çok karakter ve olay geçişine rağmen zorlanmamış olursunuz.