···Okunma: 04 Temmuz 2025 11:55 Bu kitabın bendeki hikayesi biraz acı.. Hatay' daki deprem olmadan bu kitabı okuyordum. Tabiki enkazda kaldı ve yarım bırakmak zorunda kaldım.. kayıtlarda ise yarım bırakılmış bir hikaye olarak kaldı. Kendimi toparlayıp sesli kitaplar arasinda buldum yarım bırakılmış hikayemi.. iyi ki teslim olmamışım.Goriot babayı tanıyamamış olacaktım.
Gelelim kitaba hem sarılıp hem de kaldırıp atmak ister mi? Ben istedim bayım. Emin olun okuduğunuz zaman sizlerde isteyeceksiniz. Ah Mösyö Goriot. Ah Goriot Baba :(
Ben bilmem süslü kelimeler ile kitabı anlatmayı. Şu An ki hüznüm ile ki bu hiç beceremem. Istemeden sizlere kitaptan tüyolar da vermek istemiyorum.En genel ifadeler ile anlatmak istersem,yoksul düşmüş eski tüccar yaşlı Goriot’nun sefaleti, ıstırapları ve yalnızlığını merkeze alan roman, paranın insanlık durumu üzerindeki nüfuzunu babalık müessesi, insani zaaflar, gösteriş budalalığı üzerinden son derece trajik bir olay örgüsü ile gözler önüne serer.Paris sosyetesine gözünü dikmiş, hırslı ancak naif hukuk öğrencisi Rastignac’ı da içinde barındıran bu burjuva cehennemi, Goriot Baba’ya dek hiç bu denli çarpıcı bir üslupla tasvir edilmemiştir.
Okuyun, ağlayın ve hissedin. Bir babanın evlatları için ızdırabını ve yalnızlığını görün...