2025 10. kitabı
#okudumbitti köşemizde bugün #ms2150 isimli kitap yer alıyor. Kitap bir makro felsefe düşüncesiyle yola çıkıyor ve okuyanına yepyeni bir bakış açısı vaadediyor.. Dediğini yapma potansiyeli çok yüksek çünkü makro felsefe noktasında önbilginiz yoksa gerçekten anlattıklarıyla zihninizi zorlayabilecek bir kitap… Hikaye 1976 yılında yaşayan kahramanımızın bir gece 2150 yılına transfer olmasıyla başlıyor ve uyanıkken 1976 da rüyadayken 2150 de serüvenine devam ediyor. Ama 2150 şimdiye kadar kahramanımızın kurmuş olduğu yaşamla ilgili düşüncelerini sarsıp değiştiriyor… böylece kahramanımız kendi mikro felsefesini makro felsefeye dönüştürmek için kollarını sıvıyor. Tabi bilinç düzeyini yükseltmek kolay bir iş değil… Peki makro felsefe ne diyor: Aslında evrendeki her şeyle bir olduğumuzu ve yaşamımızın sorumluluğunu almamız gerektiğini söylüyor.. Suçluyu dışarda aramamayı aslında olanın mükemmel olduğunu ve yaşadığımız her şeyin bizim seçimlerimizden kaynaklı olduğunu anlatıyor.. Bu bakış açısını sindirdiğinizde ise korku, kaygı, öfke gibi insanın titretişimini düşüren duyguların hepsinden kurtulduğunuzu böylece derin huzuru ve mutluluğu yakalayacağınızı ifade ediyor… Kulağa hoş geliyor tabi aslında makro felsefe olarak adlandırılan bu bakış açısına sahip her toplumda insanlar çıkıyor.. Adının ne olduğu çok önemli değil aslında ne dediği, anlattıkları asıl dikkat edilmesi gereken… çünkü makro felsefe dediğimiz şey aslında bizim buralarda teslimiyet bilincinden yani başka bir ifade ile tevvekkül etmekten çok da farklı bir şey değil… Ne diyelim ki her devirde ve çağda bizlere başka bir dünyanın mümkün olduğunu söyleyen fısıltılar çıkacaktır. Bu fısıltılara kulak verdiğiniz taktirde fısıltıların sesinin yükseldiğini ve zamanla sizin sesinize dönüştüğünü göreceksiniz.. M.S 2150 Thea Alexander
Edebiyat & Roman
M.S 2150Thea Alexander · Akaşa Yayınları · 20141,491 okunma