·184 syf.····Okunma: 03 Mart 2018 09:12 Fazla ilgi duyulan bu kitabın iki hafta içerisinde yazıldığını duyduğumda ben de okumak istedim. Kitabın konusunun farklı bir kaç kaynaktan esinlenildiği biliniyor. Bunlardan bir tanesi Mevlana’nın Mesnesinde yer alan küçük bir öyküsü diğeri ise Binbirgece Masalları.
Dünya’yı gezebilmek için çoban olmaya karar veren genç bir rüya görür. Rüyasını bir çingene kadına yorumlatması sonucu hazine sahibi olacağını öğrenir. Hazinesini aramak için yola koyulan çobanın fiziksel yolculuğu gibi gözükse bile insanın kendi içerisinde yaptığı yolculuğu anlatıyor.
Kitabın tamamını sakin,iyi hoş bir hikaye diye okurken son cümlede mesaj benim için bir yeni aydınlanmış oldu. Hedeflediğiniz, hayalini kurduğunuz şey belki de yanıbaşınızda olabilir. Ancak sizin ona ulaşmak, tatmin duygusunu hissedebilmek için bir cefa çekmeniz gerekir. Hedefinizi daha değerli kılmak adına.
Burda ben de kendimi sorguladım. Neyi gerçekten ne kadar istiyorum? Bunun için ne kadar mücadele veriyorum?
İnsanın hedeflediği şeye ulaşabilmesi için gerçekten istesi, emek vermesi, fazlasıyla sabır göstermesinin yeteceğini, evrenin her koşulda işini gücünü bırakıp bu yolda dikenleri temizleyeceğini yazıyor. Aslında fazlaca iyimser olmasının dışında verilen mesaj güzel. Sadece anlatılan hikaye biraz basit olmuş. Arka sokaklara bağladı bi ara. Sürekli bir olumsuzluk yaşanıyor sonra adamın karşısına iyi birisi çıkıyor ve “sen kendi menkıbeni yaşamalısın” “ sen iste, evren iş birliği yapsın” diyor ve olaylar hemen düzeliyor.
Hayat maalesef bu kadar iyimser değil. İstediğiniz her şey sadece inançla veya evrene yollanan (??) pozitif enerjiyle hallolmuyor ne yazık ki.
Okuduğum için pişman değilim, gayet güzel bir kitaptı. Herkese öneririm yalnız daha çok 15-16 yaşlarında okumalısınız bana kalırsa.
O zaman daha çok tatmin olursunuz hikayeden.