2020 23. kitabı
Kahraman Tazeoğlu, "Vazgeçtim" adlı romanıyla bu sefer daha soyut bir düzleme geçiyor. Aşk ve ölüm üzerine soyut anlamlı ve derin bir kurgu yaratan yazarımız, hissettirdikleriyle okura sık sık iki uçlu düşünceler yumağı dokuyor. Ana kahramanları üzerinden vazgeçmeyi ve kabullenmeyi sorgulatıyor. Yalın bir üslup kullanılan roman, alt metinleri açısından derin duygusallıkla ilerliyor. Mehmet, Feza ve Koray arasındaki aşk üçgenine konuk oluyoruz. Mehmet ve Feza çocukluğundan beri birlikte olan ve ailelerinin görüştüğüiki arkadaştır. Zamanla Mehmet'te Feza'yakarşı bi aşk hissi başlar. Bu sırada Feza Ankara'ya taşınmış ve burada Koray ile aşk yaşamaya başlamıştır. Feza'nın okulu bittikten sonra Mehmet Feza'ya açılır ve onu sevdiğini söyler. Feza ise Koray'a aşık olduğunu ve evleneceklerini belirtir. Koray'a kanser tanısı konulduğunda genç adam, birkaç aylık ömrünün kaldığını öğrenir. Bu acıyla Feza'dan ayrılır ve ortadan kaybolur. Bunun üzerine Feza, Mehmet ile evlenir. Yanlış tanı konulduğunda Koray Feza'nın yanına dönse de artık hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. Koray kendi eder ve kendi bulur.
VazgeçtimKahraman Tazeoğlu · Destek Yayınları · 20159bin okunma