2025 30. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2025 22:06
Charlotte is Orpheus, Sabine, Eurydice. And she does not look back. en son bu kadar zevkle, kalbimde bir sızıyla okuduğum kitap yine aynı yazardan Addie Larue’nün Görünmez Hayatı'ydı. victoria'nın kitapları hiçbir zaman benim için öylesine bir hikâye, okunup geçilecek bir roman olmadı. ama bu kitap; beni yerden yere vurdu, duvarlara çarptı, iliklerime kadar işledi. hangi sayfayı çevirsem günlüğüme yazacağım belki de çoktan yazmış olduğum sözlerle karşılaştım, bir fantastik kitap benim için bu kadar gerçek olabilirdi. en baştan söyleyeceğim bu kitap benim için öyle olabilir ama herkes için 10 puanlık bir kitap kesinlikle değil. birçok kişinin okurken muhtemelen sıkılacağı ve yarım bırakacağı bir kitap. ve her karakter çok kusurlu, hepsi çok büyük hatalar yapıyor, hepsiyle aramda bir aşk nefret ilişkisi var. ama bence bütün bu hatalarına rağmen bu üç kadını sevmemek mümkün değil. çünkü dünyanın kadına karşı adaletsizliğine karşı çıkıyorlar ve ben bunu okumaya bayıldım. ilk başlarda sabine'i çok sevdim. ama charlotte... onda ben o kadar kendimi gördüm ki. kalbimde tek bir kitap karakterine yer olsa onu koyarım. ve alice. vampirlik sabine ve charlotte için özgürlük ve kaçış yolu iken alice için bir lanet oluyor. o yüzden onun için çok üzülüyorum, ve o öfkesini çok iyi anlıyorum. kitabın sonunu her ne kadar beğenmesem de umarım her şeyi yoluna koymayı başarır. ayrıca matteo umarım sen de hâlâ hayatta ve iyisindir!!!!
Bury Our Bones in the Midnight SoilVictoria Schwab (V.E. Schwab) · Tor · 202511 okunma
bu kitabın elimde olması lazım, pdf okumak bir günah falan olmalı. kesinlikle herkes için 10 puanlık değil ama yemin ederim benim için değeri o kadar yüksek ki 😭 sabine'in gelişimi, lottie'nin yaşadıkları, alice'in yaşayacakları.. her birini içselleştirdim resmen. charlotte, üçlü arasında benim de en sevdiğim 🫂 MATTEO UMARIM HAYATTASINDIR VE İYİSİNDİR!!
kalihora
ben de biraz indirime girdiğinde ya da türkçeye çevrildiğinde kesinlikle alıcam, eminim ki sayfalara her baktığımda farklı bir şey bulabilirim 😭