2025 14. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2025 00:07
Kitabı okurken bir film izliyormuş gibi hissetmeye hazır olun, çünkü zaten aslen bir senaryo olarak başlamış bu kitap. Sanki bir sahne izlerken kesiliveriyor da bambaşka birinin hikayesine geçiş yapıyor gibi, sürekli farklı birinden bahsediyor gibi hissediyorsunuz çünkü çok fazla karakter var. Hepsi de sonunda dallar gibi tek bir ağaca bağlanıyor. Gerçi ben kitap bittiğinde dahi o bağlandığı yeri çözememiştim ya, neyse. Kitap ana tema olarak bağımsızlık, sömürgecilik ve komünist-sosyalist olguların topluma etkisini işliyor. Ana karakter Ludo kendisini dış dünyadan türlü sebeplerle izole ediyor ve onun kendi izole dünyasında yaşananların yanısıra farklı karakterlerin de yaşadıkları anlatılıyor. Tabii bunlar hep Angola’nın Portekiz sömürgesi olmaktan kurtulması atmosferinde gerçekleşen sıradaşı olaylar. Kitabı okuyalı uzun bir süre geçti, şimdi aklımda kalanları düşünüyorum da kitap beni etkilemiş. Okurken aşırı keyif almamıştım ama bitirdiğimde güzel bir tatlı yemişim gibi hissettirmişti.
Unutmanın Genel TeorisiJose Eduardo Agualusa · Timaş Yayınları · 20181,491 okunma