···Okunma: 27 Mayıs 2025 01:32 "YAŞAM OYUNU"
"İnsanlar hakkında konuştuklarınıza dikkat edin. Ağzınızdan çıkan her kelime, size bumerang gibi geri dönecektir.
Başkası için istediğiniz her şey, aslında kendiniz için hesapladığınız ve hayatınızda yaratacağınız bir gerçekliktir."
Eser, bizlerin kalbine dokunan, farkındalıkla örülmüş bir yaşam çağrısıdır. Kitap, “Hayat bir oyun sahnesidir ve sen bu oyunun başrolüsün” mottosuyla başlar ve bu düşünceyle her bir satırında okuyucuya sahneyi nasıl kendi adına dönüştürebileceğini fısıldar.
Hayat, büyük bir oyun sahnesi…
Kimi zaman bir dramın içindeyiz, kimi zaman neşeyle dolu bir komedide. Hepimiz, görünmeyen bir yönetmenin yazdığı metinde kendi rolümüzü oynuyor, kendi repliklerimizi söylüyoruz. Peki, bu oyunun senaryosunu yeniden yazabileceğini hiç düşündük mü?
Eser, bize kendi hikâyemizi nasıl daha bilinçli, daha cesur ve daha neşeyle yazabileceğimizi gösteriyor.
Her sayfasında, bizi kendimize biraz daha yaklaştıran cümleler var.
Her bölümde, farkındalıkla atılan bir adım…
Bu kitap, yalnızca bir kişisel gelişim rehberi değil; aynı zamanda kalpten gelen bir çağrı.
“Artık senaryoyu sen yaz.” diyen bir içsel ses gibi…
Bize düşen, sadece bu sesi dinlemek. Çünkü gerçek yolculuk, dışarıda değil, içeride başlıyor.
Yazar, bizlere şunu hatırlatıyor:
“Sen yürüyen bir evrensin.”
Bu ne demek?
Sınırların yok. Potansiyelin sonsuz. İçinde yıldızlar gibi parlayan fikirler, duygular ve hayaller var. Hayatını dönüştürmek istiyorsan, bu gücü kullanmayı öğrenmelisin.
Ve kitapta bunu yapmamıza yardımcı olacak pratik bilgiler, yönlendirici egzersizler ve içsel farkındalık çalışmaları sunuyor. Adım adım, kendi mucizeni yaratmayı öğretiyor.
Kitabı okuduktan sonra farkedeceğiz ki
artık sahnenin kenarında bekleyen değil, oyunun başrolünde olan kişiyiz.
Yarattığımız her düşünce, hissettiğimiz her duygu, söylediğimiz her söz — hepsi hikâyenin bir parçası.
Ve o hikâyeyi biz yazıyoruz.
Artık başlamak için bir bahaneye ihtiyacımız yok.
Sadece biraz cesaret, biraz inanç ve kalbimizin sesine güven…
“Hangi rolü oynuyorsun ve bu rol sana gerçekten ait mi?”
“İç sesin sana ne söylüyor, onu bastırıyor musun?”
“Kendinle arandaki ilişki sağlıklı mı?”
Bu sorular, kitabın satırları arasında kaybolmak yerine, kendimizle buluşmamızı sağlıyor.
Eğer kendi hikâyeni yeniden yazmak, yaşamının sorumluluğunu almak, kalbinin sesini duymak istiyorsan; Yaşam Oyunu sana sahnenin ortasına çıkman için cesaret verecek. Bu kitapla birlikte öğreneceksin ki:
Hayat senin yazdığın bir senaryo.
Her yeni gün, yeni bir perde.
Ve sen, oyunun sadece oyuncusu değil; aynı zamanda yazarı, yönetmeni ve başrolüsüsün.
Hazırsan, perde açılıyor.
Ve bu defa, başrolde sen varsın.
Kitapla Kalın.