Ulusların Düşüşü , yalnızca neden bazı ülkelerin zengin, bazılarının yoksul olduğunu açıklamakla kalmıyor; bu farkların tesadüf ya da coğrafi kader değil, doğrudan siyasi ve kurumsal tercihlerle inşa
“Atalarının kararları, senin kaderindir” kader bakış açısına bambaşka bir yaklaşım getirmişsiniz bu sözünüzü tuttum. Kitabı okumadım ama üzerine biraz kafa yorunca direk içselleştirdim bu sözünüzü. Teşekkür ederim 🙏.
Merhabalar,
Beraberinde Tüfek, Mikrop ve Çelik’in okunması verimli olacaktır. Benzer konu lakin farklı bakış açıları. Zaten okumuş olduğunuz kitapta da Jared Diamond’a sık sık dokundurur…
Merhaba, Tüfek, Mikrop ve Çelik uzun zamandır listemde, dediğiniz gibi kitaptada atıflar yapıldı listede öne çekmeye karar verdim. Okuma hızı açısından araya bir kaç kitap sığdırıp okuyacağım. Teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim, ne mutlu beğendiyseniz.😊🙏 Siz tez çalışması yaptığınız için elbette benim değinemediğim pek çok ayrıntıyı da fark etmişsinizdir. İnceleme sınırlı bir alan, elimden geldiğince yansıtmaya çalıştım.